News Flash:

SDM ar putea extinde fara licitatie Calea Buziasului

7 Iulie 2021
433 Vizualizari | 0 Comentarii
Calea Buziasului

Primaria Timisoara se apuca de extinderea la patru benzi de pe Calea Buziasului, dar fara licitatie. Se face „in house”, adica de catre SDM, care va primi fara licitatie lucrarea estimata la aproximativ 6 milioane de euro. Exista deja aviz de la Agentia Nationala de Achizitii Publice, se asteapta un deviz de la SDM si apoi urmeaza un vot in CL.

CJ Timis e aproape gata cu lucrarea de extindere la patru benzi a drumului care trece prin Mosnita Noua. Pe tronsonul de la AEM pana la iesirea din Timisoara se circula doar pe cate o banda, iar primaria, de care tine acest drum, tot promite ca se apuca de treaba. E vorba de aproximativ 2 kilometri de sosea, pentru care exista un studiu de fezabilitate facut de patru ani si trecut prin plenul CL din toamna lui 2019.

Nu s-a trecut niciodata de aceasta faza. Acum primarul Dominic Fritz anunta ca totul va merge pe repede inainte. S-a luat decizia de a nu se mai face licitatie pentru gasirea unui constructor.

„Ma bucur foarte mult ca o sa reusim, cred ca pentru prima oara, inclusiv dupa ce am primit confirmarea de la Agentia Nationala de Achizitii Publice, ca este totul in regula. Vom face acel proiect de investitii cu propria noastra societate, cu SDM, printr-o incredintare directa ce va fi votata in consiliul local. Merge mult mai repede, pentru ca nu trebuie sa facem o licitatie, deci lucram cu propria noastra societate pentru a finaliza aceasta legatura cu Mosnita”, a explicat, marti, acesta.

In toamna, carosabilul din Calea Buziasului ar trebui sa fie gata

Conform documentatiei trecute prin plen in octombrie 2019, lucrarea din Calea Buziasului era estimata la 30,7 de milioane de lei, cu cu TVA, cu o durata de executie de 24 de luni. In mai 2021 insa, consilierii locali au fost de acord cu lucrari in doua etape pe Calea Buziasului. Intai intersectia cu str. Magnoliei pana la limita administrativa, cu cate doua benzi pe sens. Apoi, de la intersectia cu str. Matei Milo pana la limita administrativa, cate trei pe sens. Adica inclusiv peste amenajate anterior.

Prima etapa costa 6,7 milioane de lei, cu TVA, conform estimarilor, si ar trebui executata in opt luni. A doua etapa ar fi 23,9 milioane de lei, cu TVA, si un timp de executie de 16 luni.

Nu lipseste decat oferta din partea SDM, spune acum primarul Dominic Fritz. „Am facut o adresa la Agentia Nationala de Achizitii Publice, sa ne asiguram ca totul este legal. Chiar si pentru investitii putem sa facem o incredintare directa societatilor din subordinea noastra. 

O societate care apartine 100% CL poate face aceste lucrari. Inca asteptam oferta de la SDM, va fi inclusa in hotararea CL. O sa votam si dupa aceea SDM se poate apuca de lucrari. In toamna cel putin partea de carosabil trebuie sa fie gata si e clar ca pana la sfarsitul anului proiectul trebuie sa fie finalizat”, afirma edilul-sef.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005789 (s)