News Flash:

La Timisoara se va ridica un nou centru pentru specializarea persoanelor in domeniul muncii

7 Iulie 2021
405 Vizualizari | 0 Comentarii
centru specializare

Consiliul Judetean Timis va construi un centru specializat de invatarea permanenta. Acest centru va fi amplasat in Parcul Industrial din Calea Torontalului si este realizat in cadrul unui parteneriat transfrontalier cu Unigaria.

Realizarea investitiei are loc in cadrul proiectului „Initiativa comuna privind ocuparea fortei de munca” – JEDI, finantat prin intermediul programului INTERREG V-A Romania-Ungaria 2014-2020.

Contractul de executie a centrului a fost adjudecat de societatea timisoreana Constructim in urma licitatiei publice cu aproape 4,18 milioane lei + TVA. Luni, reprezentantii Consiliului Judetean au semnat predarea amplasamentului, cat si ordinul de incepere a lucrarilor. 

Noua constructie va fi ridicata in Parcul Industrial si Tehnologic Timisoara de pe Calea Torontalului, aflat in proprietatea judetului. Constructorul are termen 13 luni pentru a finaliza noua cladire.

Noutatea proiectului consta in faptul ca activitatile centrului vor viza nu doar persoanele aflate in cautare de locuri de munca, ci si elevii din invatamantul secundar si institutiile de formare a adultilor (in majoritate vocationala). 

JEDI va reuni toate institutiile relevante din domeniul ocuparii fortei de munca si formarii in zona transfrontaliera, astfel va stabili o retea institutionala pe doua niveluri: prin conectarea institutiilor de ocupare a fortei de munca si formare cu angajatorii din regiune, pentru a oferi forta de munca (cu abilitatile dorite) pe baza nevoilor stabilite in urma sondajelor de opinie.

„Investim in viitor, in pregatirea timisenilor. Le oferim oportunitatea de a participa pe deplin la viata economica, sociala si civica si de a-si exploata potentialul personal, pe langa competentele profesionale, un aspect important pe o piata a muncii atat de competitiva precum a noastra. Centrul ii va ajuta pe timiseni sa-si gaseasca mai rapid un loc de munca sau sa se reprofileze, prin dezvoltarea si diversificarea competentelor sociale si a abilitatilor de viata”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Centrul va acoperi nevoi sociale pe partea vocationala si de consiliere in cariera, precum prezentarea la interviu, testarea intereselor si aptitudinilor personale cu referire la cariera, facilitarea participarii la targurile pentru cariera/locuri de munca, accesare fonduri europene, facilitarea unor intalniri cu antreprenori locali, persoane care lucreaza in companii (resurse umane).

Valoarea totala a proiectului, in care judetul Timis are calitatea de beneficiar, se ridica la peste 6.5 milioane euro, lider fiind Centrul de formare profesionala Szeged, Ungaria.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005653 (s)