News Flash:

Scolile si gradinitele din Zalau nu vor avea caldura

7 Octombrie 2013
1508 Vizualizari | 0 Comentarii

Administraţia locală din Zalău nu poate furniza căldură în cele 38 de unităţi de învăţămant şi celor circa 200 de familii din oraş racordate încă la sistemul centralizat de încălzire din cauza unui litigiu în instanţă privind o porţiune din sistemul de transport al apei calde.

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea a făcut încă din primăvara acestui an toate demersurile privind cumpărarea tronsonului de la actualul proprietar, compania E-Star din Budapesta, dar achiziţia nu se poate face deoarece reţeaua este în litigiu. La aceasta s-a adăugat şi refuzul proprietarului acestui tronson de a închiria porţiunea respectivă pană la soluţionarea cauzei.

Serviciul de distribuţie al agentului termic din Zalău a fost concesionat, prin licitaţie, în 2010, firmei E-Star Distriterm, în care municipalitatea deţinea 49% din acţiuni. La semnarea contractului de concesionare, E-Star Distriterm se angaja la o serie de investiţii şi modernizări ale reţelei de distribuţie, pe care le-a realizat doar parţial, motiv pentru care, în 2012, municipalitatea a decis rezilierea contractului, 'din vina operatorului' aşa cum a subliniat primarul Zalăului.

Compania menţionată cumpărase însă de la primărie o porţiune din sistemul de distribuţie, pe care a şi modernizat-o. E-Star Distriterm a avut ulterior probleme financiare, motiv pentru care a vandut un tronson din sistemul de termoficare al Zalăului către firma 'mamă' din Ungaria, E-Star Budapesta

Căpalnaşiu a precizat că lichidatorul companiei E-Star Distriterm a cerut în instanţă anularea contractului de vanzare, termenul de judecată fiind stabilit pentru 21 octombrie. Pe de altă parte, E-Star Budapesta a refuzat municipalităţii închirierea porţiunii de conductă pană la soluţionarea cauzei. 'Este o situaţie extrem de complicată. (...) Rămanem într-o situaţie critică pe care abia în 21 octombrie o putem clarifica', a precizat primarul Zalăului.

Pană la data respectivă, unităţile şcolare şi familii din oraş racordate încă la sistemul centralizat de încălzire nu vor putea primi căldură, primarul menţionand că există doar alternativa unor sisteme de încălzire electrice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004713 (s)