News Flash:

Patru studenti timisoreni, premiati in Canada

4 Octombrie 2013
2025 Vizualizari | 0 Comentarii

Patru proaspăt absolvenți ai Facultății de Arhitectură de la Universitatea “Politehnica” din Timișoara au reușit performanța de a obține o dublă victorie la International Engineering Competition, desfășurată în perioada 11-15 septembrie 2013 la Calgary, în Alberta, Canada.

Echipa RAAO, formată din Radu Dorgo, Andrei Lazăr, Adrian Mihai și Ovidiu Mihuţescu, a fost unicul reprezentant al Romaniei la această competiție intercontinentală de inginerie, unde s-a întrecut cu alte 7 echipe internaționale în cadrul probei de design. Pentru a putea participa la concurs, toate echipele au fost selectate în urma distincțiilor de la competițiile inginerești regionale și naționale, iar, în plus, au trebuit să treacă de etapa de preselecție ce a cerut proiectarea unui mecanism care să ridice o cărămidă la o distanță de 1 metru față de sol.

Membrii RAAO (unde numele echipei este format din prima literă a prenumelor membrilor) sunt 4 studenți care au absolvit în iunie Facultatea de Arhitectură a Universității “Politehnica” din Timișoara. După ce au înregistrat mai multe succese în această formulă (mențiune onorifică la Velux International Award, premiu la ArchiWorld Academy, numeroase calificări în diferite faze la Best Engineering Competition), cei patru membri au reușit să aducă cinste Romaniei la competiția din Canada, desfășurată în perioada 11-15 septembrie 2013.

Proba concursului canadian de inginerie a constat în transformarea unui pian într-un calculator, utilizand bile de biliard și cateva materiale disponibile la magazinele de bricolaj, cum ar fi carton, lemne, cuie, plus circuite electronice. Pianul-calculator proiectat de echipa romanească putea să efectueze operații precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, dar și ridicare la pătrat, extragerea rădăcinei sau factorial. Soluția găsită de RAAO a convins membri juriului prin eficiența și ingeniozitatea ei, aducand echipei Romaniei nu unul, ci două premii: Locul I în cadrul competiției de design și Premiul special pentru inovație oferit de sponsorul principal al competiției.


alberta canada echipa raao membrii raao
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004771 (s)