News Flash:

Cei mai buni olari din tara se intalnesc la Cluj

4 Octombrie 2013
1723 Vizualizari | 0 Comentarii
 Municipiul Cluj-Napoca va organiza un târg naţional al olarilor, la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de meşteri populari.

'Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 9-10 octombrie 2013, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, prima ediţie a Târgului Naţional al Olarilor, manifestare care are drept scop promovarea acestui meşteşug tradiţional. (...) Pe parcursul celor două zile ale manifestării sunt aşteptaţi să participe peste 100 de meşteri, din cele mai importante centre de olărit din ţară: Corund, Horezu, Miercurea Ciuc, Târnăviţa, Coseşti, Vadu Crişului, Leheceni, Codlea, Schitul Stavnic şi Vama', se precizează într-un comunicat transmis joi de CJ Cluj.

Târgul este organizat împreună cu Bienala Internaţională de Ceramică, singura manifestare de anvergură internaţională din România în domeniul ceramicii contemporane.

'Invităm toţi iubitorii de artă tradiţională românească să participe într-un număr cât mai mare la acest târg aflat la prima ediţie. Va fi o manifestare interactivă în care publicul clujean va avea ocazia să participe la diferite demonstraţii realizate de aceşti maeştri olari, în timp ce copiilor li se va pune la dispoziţie un loc special amenajat unde se vor putea iniţia în arta olăritului', a declarat, în comunicat, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

municipiul cluj-napoca cj cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005713 (s)