News Flash:

Concurs national de aeromodele pe aerodromul Saulesti

4 Octombrie 2013
1917 Vizualizari | 0 Comentarii

Cele mai noi aeromodele - planoare şi avioane cu motor electric- vor fi prezentate, sambătă şi duminică, pe aerodromul Săuleşti, de langă Deva, în cadrul unui concurs naţional la care şi-au anunţat prezenţa cinci cluburi de profil din ţară.

Publicul va putea urmări modele de planoare de mari dimensiuni, cu anvergura aripilor de 3,7 metri, dar şi avioane-model de acrobaţie, cu aripile de doi metri.

'Concursul se va desfăşura după regulile competiţiilor mari. Planoarele vor fi lansate cu mosorul, vor trebui să stea în aer un timp bine precizat, după care vor ateriza la punct fix. Pentru participanţii de la sol va fi destul de dificil să respecte baremul stabilit, deoarece zborul va trebui foarte bine dozat, pentru a se încadra în timp', a declarat, vineri, preşedintele Aeromodel Club Baladis Deva, Cristian Olari, organizatorul competiţiei.

In ceea ce priveşte aeromodelele de avioane, acestea sunt propulsate cu motoare electrice şi vor executa acrobaţii în aer, fiecare figură urmand să fie punctată de juriu. Avioanele au o anvergură a aripilor de doi metri, iar unele dintre ele sunt construite în cadrul aerocluburilor prezente în concurs.

'Cupa prieteniei' se află la ediţia cu numărul 13, sambătă, de la ora 9,00, fiind programat concursul pentru planoarele cu anvergura aripilor de 3,5 metri. Duminică, de la ora 10,00, va avea loc întrecerea planoarelor cu aripi de 1,5-2 metri şi a avioanelor de acrobaţie.

Participarea publicului este liberă.

Competiţia beneficiază de sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Hunedoara şi Primăriei Deva.


hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008595 (s)