News Flash:

Baschetbaliștii Timişoarei au plecat luni, 11 martie, către Austria

SCM winsed.swiss Mozzart Bet participă la turneul final al competiției Alpe Adria Cup

12 Martie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii


Echipa de baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet din Timișoara pleacă în Austria în data de luni, 11 martie. Ei se îndreaptă către Kapfenberg, unde va avea loc turneul final cu patru echipe din competiția Alpe Adria Cup.

SCM winsed.swiss Mozzart Bet a dominat Grupa A, acumulând opt victorii și suferind doar două înfrângeri. În semifinale, aceștia se vor confrunta cu echipa gazdă a turneului, Kapfenberg Bulls, care a ocupat locul secund în Grupa A, având patru victorii și patru înfrângeri.

„Noi am făcut un pas înainte față de precedentul sezon, când am jucat în sferturile de finală și am fost depășiți de formația care avea să câștige competiția, Dabrowa Gornica, din Polonia. Acum evoluăm în F4, unde se reunesc cele mai bune patru echipe din această competiție. Aparent, gruparea poloneză este favorită și de această dată, dar cred că va fi un turneu cu meciuri tari și interesante”, declară Dragan Petricevic, antrenorul SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.


În semifinala dintre Kapfenberg și Timișoara se va juca marți, 12 martie, de la ora 20:30. Înaintea acestei partide, la 17:30, va avea loc meciul dintre MKS Dabrowa Gornica și Redstone Olomoucko din Cehia.

Echipa cu care se va confrunta marți este una cu tradiție în Austria. Kapfenberg Bulls a fost prezentă și în turneul final al Ligii Europei Centrale, în 2009, un eveniment găzduit chiar de Timișoara.

„Faptul că echipa din Austria a participat și la acea ediție dovedește că are tradiție. Kapfenberg își construiește mereu un lot foarte bun, care îi permite să ajungă la astfel de turnee finale. În prezent, nici ei, nici noi nu suntem într-o perioadă foarte bună, căci venim după înfrângeri în întrecerile interne. Ceea ce mă interesează acum este cum să reușim până marți să avem un lot cât se poate de solid. Avem numeroase probleme cu accidentările. Asta își pune amprenta nu numai asupra jocurilor, ci și asupra antrenamentelor. În plus, în ultimele două-trei săptămâni suntem pe drumuri, în căutarea spațiului de antrenament”, a mai precizat Dragan Petricevic.


Din cauza lucrărilor de renovare la sala Constantin Jude, baschetbaliștii violați s-au antrenat în diverse locuri în ultimele săptămâni, inclusiv la sala Mircea Albu din cartierul Circumvalațiunii și la Buziaș.

Jucătorii care se confruntă cu probleme medicale mai delicate sunt Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson, dar personalul medical depune eforturi pentru a-i recupera.

Întoarcerea în lumina reflectoarelor europene aduce amintiri pentru Timișoara, la 14 ani de la ultima participare într-un turneu final euro-regional și la 15 ani de la găzduirea unui astfel de eveniment.

În sezonul 2008/2009, echipa a câștigat Grupa A din Liga Europei Centrale, cu patru victorii și două înfrângeri, ajungând în Final Four, care a fost organizat chiar în Timișoara. În semifinale, violații au învins echipa cehă Geofin Novy Jicin, cu scorul de 90-87.

În finală, în fața unei săli Constantin Jude arhipline, echipa maghiară Albacomp Szekesfehervar a învins Timișoara cu 92-66. Antrenorul echipei la acea vreme era Dragan Petricevic, iar printre principalii marcatori ai finalei se numărau Nenad Markovic (15 puncte) și Milos Pesic (14 puncte), care sunt acum scouter și, respectiv, antrenor secund la echipă.

În sezonul următor, 2009/2010, Timișoara s-a calificat din nou în turneul final al Ligii Europei Centrale, dar a suferit o înfrângere în semifinale, împotriva gazdei turneului, U Mobitelco Cluj-Napoca. În acel sezon, echipa a câștigat și Cupa României, după un turneu final desfășurat la Sibiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005144 (s)