News Flash:

Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis!

România face parte dintre țările organizatoare ale Campionatului European de handbal feminin din 2026

8 Martie 2024
86 Vizualizari | 0 Comentarii


Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a hotărât vineri să acorde organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, aceasta fiind o mișcare menită să extindă prezența handbalului feminin pe cât mai multe piețe europene. După încheierea termenului de depunere a candidaturilor la 25 octombrie 2023, EHF a primit ofertele Turciei, precum și ofertele comune ale Cehiei/Poloniei și României/Slovaciei.

În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situației televizate și posibilelor audiențe, consultări cu federațiile interesate de găzduirea campionatului, precum și vizite preliminare la fața locului. Cu informațiile obținute, a fost luată o decizie comună, evidențiind avantajele fiecărei oferte și posibilitatea de a promova și mai mult handbalul în cele cinci țări. Astfel, federațiile au convenit să organizeze împreună Campionatul European EHF Euro 2026 la handbal feminin, decizie confirmată joi de către Comitetul Executiv.

Campionatul European EHF EURO 2026 este programat să aibă loc în perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

Faza preliminară va fi găzduită câte una în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava.

Grupele principale vor avea loc la Cluj-Napoca și Katowice. Katowice, orașul din Polonia care a fost deja gazdă la EHF EURO 2016 la handbal masculin și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele în weekendul finalei.

Sălile alese includ, printre altele, Arena Spodek din Katowice, cu o capacitate de 11.000 de spectatori, și BT Arena din Cluj-Napoca, cu o capacitate de 10.000 de locuri.

În vara anului trecut, EHF EXEC a primit mandatul de re-alocare a Campionatului European EHF EURO 2026 de handbal feminin, deoarece găzduirea acestuia în Rusia, inițiala organizatoare a campionatului, nu a fost posibilă.

Odată cu această decizie, cele mai bune echipe naționale de handbal feminin vor ajunge în unsprezece piețe europene în următorii ani. Campionatul European EHF EURO 2024 (28 noiembrie - 15 decembrie) se desfășoară în Austria, Ungaria și Elveția, Campionatul European EHF EURO 2026 în țările menționate mai sus, iar Campionatul European EHF EURO 2028 în Norvegia, Danemarca și Suedia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1910 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006804 (s)