News Flash:

Se schimbă vremea

Scad temperaturile în toată țara

27 Martie 2023
429 Vizualizari | 0 Comentarii

După câteva zile cu temperaturi de 20 de grade, vremea se va schimba brusc. Luni, meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de vânt puternic în aproape toată țara și viscol la munte, iar mai multe județe sunt vizate de cod roșu.

Începând de luni, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți se vor semnala precipitații mixte, în special în jumătatea de nord, în timp ce la munte vor fi predominant ninsorile și local se va depune un nou strat de zăpadă, conform meteorologilor.

Marți și miercuri vremea se va răci pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul țării, în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Luni, meteorologii au emis noi avertizări de vânt puternic în aproape toată țara:

Cod galben, pentru intervalul luni, ora 23.00, până marți, ora 23.00.

Conform meteorologilor, în cea mai mare parte a țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Cod portocaliu privind intensificări ale vântului și viscol puternic în intervalul luni, ora 23.00 – marți, ora 23.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitatea va fi foarte scăzută.

Cod roșu de intensificări ale vântului, pentru intervalul 28 martie, ora 02.00 – 28 martie, ora 14.00.

Meteorologii spun că la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1470 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005113 (s)