News Flash:

Tribunalul București i-a aprobat cererea

Blue Air e oficial în insolvență

23 Martie 2023
379 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform informațiilor de pe site-ul Tribunalului București, compania aeriană Blue Air, care a anulat toate zborurile începând din septembrie anul trecut, a intrat în insolvență la propria cerere.

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art. 71 alin.1 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului BLUE AIR AVIATION SA”, se precizează pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Conform ZF, Air Claim, o companie care ajută pasagerii cu zboruri anulate sau întârziate să obțină compensații, a cerut insolvența Blue Air și anunță că are de recuperat aproximativ 85.000 de euro de la operatorul aerian. Printre creditori se numără ROMATSA, BALADEI THIRDWAY TRANSPORT SRL prin lichidator judiciar Alpha Insolvency IPURL, ALC B378 43309 LLC, BLUE AIR TECHNIC SRL, AIR CLAIM SA, AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ R.A, dar și mai multe persoane fizice. Blue Air a anulat toate zborurile începând cu data de 6 septembrie 2022, pierzând astfel sloturile din aeroporturi. 
În septembrie 2022, compania avea datorii cumulate de 230 de milioane de euro, fără a include banii pe care trebuie să îi returneze clienților cărora le-au fost anulate zborurile începând cu 6 septembrie. Statul, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, a anunțat anul trecut că va prelua 75% din acțiunile Blue Air, executând astfel garanția pe care a pus-o în joc compania pentru a putea primi ajutorul în valoare de 300 de milioane de lei în 2020.
 În acel an, Blue Air a primit un credit garantat de stat în valoare de 300 de milioane de lei din partea Eximbank, o instituție de credit controlată de Ministerul Finanțelor. La acea vreme, Eximbank a atras atenția asupra capacității companiei de a returna împrumutul în nota de fundamentare a proiectului Hotărârii de Guvern pentru aprobarea condițiilor de acordare a garanției de stat. Blue Air este controlată în proporție de 76,18% de compania Airline Invest, înființată în 2019, iar Cristian Rada este acționar în ambele companii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006612 (s)