News Flash:

Celebrele Păpuși Gigantice sosesc în orașul de pe Bega

La începutul lunii iunie va avea loc la Timișoara, evenimentul cultural Uriașii din Catalonia

26 Mai 2023
366 Vizualizari | 0 Comentarii


În perioada 1-4 iunie, orașul Timișoara va găzdui celebrele păpuși gigantice, ambasadori ai culturii și tradițiilor populare cataloneze în întreaga lume. Adifolk, împreună cu Via Rumania Cultura prin Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin" și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, prezintă evenimentul cultural "Uriașii din Catalonia" (Spania) în cadrul proiectului Teatrului Merlin "Viva la strada". Uriașii din Caldes de Malavella și Capgròs vor defila pe străzile Timișoarei, pe traseul Piața Victoriei - Piața Libertății - Piața Unirii - Bastion Maria Theresia, conform programului următor:

ZIUA I

1 iunie 2023 - între orele 17:00 și 19:00

URIAȘII DIN PARETS DEL VALLÈS, Barcelona, Spania

Marcel, un arhitect din Barcelona, se îndrăgostește de domnișoara Elisenda, iar întâlnirea lor este urmată de o poveste interesantă cu personaje spectaculoase precum Lucifer, Cocoșul Zidurilor, Fiara de foc și Ceata de Diavoli.

ZIUA II

2 iunie 2023 - între orele 19:00 și 21:00

URIAȘII G. C. GARRIGUES DIN LLEIDA, Lleida, Spania

Anastasi și Alba, un cuplu regal care poartă numele protectorului orașului Lleida, sunt cunoscuți în Franța, Germania, Polonia, Suedia și Columbia, și ajung astăzi în Timișoara.

ZIUA III

3 iunie 2023 - între orele 19:00 și 21:00

URIAȘII ELS VEGUERS DE MONTBLANC, Tarragona, Spania

Primii Veguers de Montblanc, Pere Berenguer de Vilafranca și soția sa Arsenda, reprezintă o expoziție a trecutului medieval al orașului Montblanc și, pe lângă cei trei fii, au avut și o fiică numită Arsenda.

ZIUA IV

4 iunie 2023 - între orele 19:00 și 21:00

URIAȘII DIN LLORET DE MAR, Girona, Spania

Căpitanul Parés, Blanca Aurora și Constantí Ribalaigua sunt giganții din Lloret de Mar și reprezintă personaje care au existat cu mulți ani în urmă și care au rămas în memoria populației.

ADIFOLK, o organizație recunoscută de UNESCO, are ca scop promovarea culturii populare catalane, iar Capgròs va fi reprezentantul ADIFOLK și ambasadorul culturii tradiționale la Timișoara în timpul celor patru zile de parade. El va fi însoțit de formația muzicală tradițională din Catalonia, Caldes de Malavella.

Programul "Viva la strada" - Spectacole Merlin

1-4 iunie 2023

1 iunie

Ora 19: Spectacolul "Ariciul", Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin", Bastionul "Maria Theresia", recomandat pentru vârsta de 3+, durata de 50 de minute.
2 iunie

Ora 21: Spectacolul "Dorde Neunde", o coproducție între Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin" și Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, Bastionul "Maria Theresia", recomandat pentru vârsta de 12+, durata de 70 de minute.
3 iunie

Ora 21: Spectacolul "Pantofii Roșii", Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin", Bastionul "Maria Theresia", recomandat pentru vârsta de 7+, durata de 70 de minute.
4 iunie

Ora 21: Spectacolul "Copilul dintr-o stea", Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin", Bastionul "Maria Theresia", recomandat pentru vârsta de 10+, durata de 80 de minute.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007487 (s)