News Flash:

Invitație la festival!

Festivalul Fanfarelor, la Muzeul Satului Bănățean, în ultima dumincică a lunii septembrie

19 Septembrie 2023
158 Vizualizari | 0 Comentarii


În ultima duminică a lunii septembrie, sunteți invitați să vă reamintiți emoțiile, nostalgia și atmosfera Banatului de altădată la Festivalul Fanfarelor!

A 35-a ediție a acestui eveniment va avea loc duminică, 24 septembrie 2023, la Muzeul Satului Bănățean, și va aduce în scenă șapte impresionante formații muzicale. Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Timiș, iar intrarea este liberă pentru public.

Festivalul va începe la ora 16:30 cu o paradă a fanfarelor în incinta Muzeului Satului Bănățean. Apoi, de la ora 17:00, fiecare fanfară va susține un recital pe scena muzeului. Invitații speciali ai acestui an includ Fanfara Blue Brass, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș (județul Arad), Fanfara Bega, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din Mercina (comuna Vărădia, județul Caraș– Severin), Fanfara din Giroc și Fanfara Trandafirul Calafindești din județul Suceava. La ora 19:00, publicul va avea privilegiul de a asculta un recital special susținut de Ina Chiriac și Fanfara din Cozmești, județul Iași.

Fanfara din Cozmești este cea mai veche fanfară din țară, înființată acum aproape 120 de ani. Cu rădăcini adânci în tradiția și cultura română, această formație a câștigat numeroase trofee și premii importante la festivaluri și concursuri datorită tehnicii lor de interpretare unică și inconfundabilă. Ei abordează cu ușurință o gamă variată de genuri muzicale, performând live și "după ureche", fără a cunoaște notele muzicale. Pe parcursul carierei lor artistice de lungă durată și strălucitoare, Fanfara din Cozmești a fost invitată la numeroase festivaluri din țară și din străinătate, inclusiv Italia, Franța, Germania, Lituania, Spania, Polonia și Ucraina. Solista lor, Ina Chiriac, colaborează cu Fanfara de Cozmești de 16 ani și este fiica unuia dintre membrii fondatori ai fanfarei.

Intrarea este liberă la acest eveniment muzical extraordinar. Programul muzical va fi prezentat de Tania Stavilă-Țunaș. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)