News Flash:

Veste bună pentru elevii și stundenții care participă la competiții internaționale

S-a lansat programul de Burse și Premii „Henri Coandă”

28 Martie 2023
464 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat lansarea programului de Burse și Premii „Henri Coandă” pentru elevii și studenții care participă la competiții internaționale cu scopul de a dezvolta un bun, un serviciu sau o aplicație specifică cercetării aplicative și inovării. Programul a fost lansat pe data de 27 martie și se adresează elevilor și studenților din România care participă la competiții internaționale unde se cere realizarea unei soluții tehnice, fie că este vorba despre un bun, un serviciu sau o aplicație specifică cercetării aplicative și inovării. Bursele de cercetare pot ajunge la valoarea de 100.000 de lei și pot fi acordate maxim 20 de echipe de elevi și studenți, în limita bugetului alocat.

Pentru a obține bursa, elevii și studenții trebuie să depună o cerere online până pe data de 17 aprilie 2023, prezentând un proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, având un mentor și minim doi membri ai echipei care se pregătesc pentru participarea la competiții tehnico-științifice internaționale. Mentorul este responsabil pentru implementarea proiectului și pentru atingerea rezultatelor propuse. Durata bursei de cercetare este de maximum 12 luni, iar fiecare bursă corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu cea a bursei.

În plus, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va acorda, pentru prima dată în România în 2023, premii pentru elevii și studenții români care obțin rezultate deosebite la concursurile internaționale specifice cercetării aplicative și inovării. Premiile Henri Coandă vor fi acordate individual pentru fiecare membru al echipei care a obținut locul I, II sau III în competițiile din 2022 sau 2023, și au o valoare de 15.000 lei, 9.000 lei sau 6.000 lei, în funcție de locul obținut.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004658 (s)