News Flash:

Rusia ameninta Romania. Ce masuri de siguranta iau autoritatile

7 Martie 2022
1798 Vizualizari | 0 Comentarii
Rusia

Orice tara care isi ofera Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerata ca a intrat in conflict, a declarat duminica un purtator de cuvant al ministerului rus al Apararii, citat de Reuters.

Amenintarea vine in contextul in care prin Polonia si Romania, tari direct vecine cu Ucraina, sunt asteptate sa fie transportate ajutoarele militare din partea Vestului, nefiind specificat pe ce cale se fac aceste transporturi - aeriana sau la sol.

Recent, Romania a returnat Ucrainei avionul de vanatoare Suhoi Su-27 in urma cu cateva zile dupa ce aterizase pe aeroportul din Bacau.

Polonia este in discutii cu SUA pentru a gasi o varianta prin care sa ofere Ucrainei avioanele sale de vanatoare MiG-29, o varianta vehiculata ar fi ca pilotii ucraineni sa vina sa le preia de pe aeroporturile poloneze daca va fi cazul unui asemenea scenariu.

Amenintarea ca statele care ofera aeroporturile ca ajutor Ucrainei ar fi considerate beligerante vine dupa ce chiar presedintele rus Vladimir Putin a facut ieri alte declaratii transante privind discutiile ca NATO sa creeze o zona de excludere aeriana deasupra Ucrainei.

Vladimir Putin a avertizat ca instituirea unei zone de excludere aeriana in Ucraina ar face Federatia Rusa sa considere tarile care se alatura acestui demers ca parte la conflict., informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006032 (s)