News Flash:

Romania, la un pas de a trece la saptamana de lucru de 4 zile. „Exista o posibilitate”

7 Iunie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
zile de munca

Ministrul Muncii Marius Budai a fost intrebat despre ce sanse sunt ca Romania sa desfasoare un proiect similar cu cel din Marea Britanie, acolo unde este testata saptamana de lucru de patru zile.

Ministrul a explicat, intr-o emisiune la B1TV, ca aceasta posibilitate exista deja conform Codului Muncii din Romania, insa tine de contractul dintre angajat si angajator.

„A fost o lege la Senat. Pentru a ne clarifica, recomand tuturor sa citim impreuna articolul 113 din Codul Muncii din Romania. Acest articol prevede clar, are doua aliniate, la aliniatul 1 spune cum se face repartizarea programului de lucru in interiorul unei saptamani. Ne spune ca de regula, deci nu obligatoriu, se fac 8 ore pe zi timp de cinci zile pe saptamana, urmate de doua zile nelucratoare. Al doilea aliniat spune ca, in functiei de tipul intreprinderii, prin discutii intre angajati si angajator, se poate flexibiliza timpul de lucru in interiorul celor 40 de ore. Eu va spun ca noi deja avem prevederea aceasta in Codul Fiscal si aceasta posibilitate”, a declarat Marius Budai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006457 (s)