News Flash:

Zi decisiva pentru Elena Udrea. Magistratii din Bulgaria vor hotari daca va fi adusa in Romania pentru a merge la inchisoare

1 Iunie 2022
412 Vizualizari | 0 Comentarii
Udrea

Elena Udrea - condamnata definitiv, in 7 aprilie, la sase ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute" si aflata in arest in Bulgaria, dupa ce a incercat sa fuga din tara - ar urma sa afle miercuri daca va fi adusa in Romania pentru a fi incarcerata. Decizia va fi luata de Curtea de Apel de la Sofia.


Curtea de Apel de la Sofia ar urma sa pronunte miercuri o decizie definitiva privind cererea de extradare formulata de catre autoritatile din Romania, pana acum instanta amanand de mai multe ori pronuntarea sentintei. Sedinta Curtii de Apel de la Sofia este programata de la ora 13.00.

Conform reprezentantilor Curtii de Apel de la Sofia, avocatii Elenei Udrea au depus mai multe documente si plangeri in care sustin ca Elena Udrea nu ar trebui extradata pe motiv ca in Romania i-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil. Avocatii au mai invocat ca unul dintre judecatorii romani care au dispus decizia in dosarul ei nu depusese juramantul in calitate de magistrat.

Avocatii au mai sustinut ca autoritatile romane ar face presiuni pentru extradarea Elenei Udrea, iar intre timp aceasta ar fi primit "o serie de amenintari".

Judecatorii de la Curtea de Apel din Sofia au subliniat, potrivit Agerpres, ca, in virtutea unei decizii a Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg, au obligatia de a verifica acuzatiile formulate de avocatii Elenei Udrea, in virtutea dreptului la un proces echitabil. Curtea a solicitat partii romane toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea, documente pe care instanta le-a primit.

Potrivit legii, daca instanta din Bulgaria admite definitiv ca Elena Udrea sa fie adusa in Romania, Politia Romana, in colaborare cu autoritatile bulgare, stabileste o data pentru predarea acesteia si preluarea sub escorta de catre autoritatile judiciare din Romania.

Daca va fi adusa in Romania, Udrea si-ar putea ispasi pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tirgsor (Prahova). Ea a fost incarcerata acolo si in primavara lui 2015, dupa ce a fost arestata preventiv in dosarul “Gala Bute”, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006918 (s)