News Flash:

Cand vor incepe probele scrise ale Bacalaureatului si ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatii pentru a intra in examen

6 Iunie 2022
380 Vizualizari | 0 Comentarii
Bacalaureat

Peste 126.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru sustinerea examenului national de Bacalaureat in sesiunea iunie - iulie, care incepe luni cu probele de evaluare a competentelor, programate in perioada 6 - 16 iunie.

Rezultatele obtinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala nu se exprima prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator, in functie de grilele nationale sau europene.

De asemenea, rezultatele evaluarii la proba de evaluare a competentelor digitale se exprima tot prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu si in conformitate cu prevederile metodologiei de examen.

In situatia in care un candidat refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca acesta nu a sustinut proba.

Cand incep probele scrise
Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu. Reprezentantii institutiilor mass-media au acces in unitatile de invatamant liceal care organizeaza probe de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau in centrele de examen numai cu avizul presedintelui comisiei si insotiti de un membru al comisiei, exclusiv inainte de inceperea sau dupa incheierea probelor.

Pentru realizarea materialelor specifice - inregistrari, fotografii, preluari de imagini etc. - este necesar acceptul persoanelor care apar in acele materiale.

Probele scrise din prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an incep pe 20 iunie cu examenul la Limba si literatura romana. Proba obligatorie a profilului este programata pe 21 iunie, fiind urmata pe 22 iunie de proba la alegere a profilului si specializarii.

Proba la Limba si literatura materna se va desfasura pe 23 iunie. Primele rezultate vor fi afisate in data de 27 iunie pana la ora 12,00. Pentru depunerea contestatiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 in aceeasi zi.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 1 iulie. Examenul national de Bacalaureat se considera promovat de catre absolventii studiilor liceale care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate probele scrise si au fost notati cel putin cu 5 la fiecare dintre acestea, obtinand cel putin media 6 la probele scrise, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)