News Flash:

Cum s-au imbogatit doi romani pe seama unor persoane cu handicap pe care le-au trimis la cersit in Tenerife

3 Iunie 2022
383 Vizualizari | 0 Comentarii
handicap

Victimele au rabdat foame, batai si injuraturi in Tenerife, cu amagirea ca banii luati de pretinsii lor binefacatori sunt trimisi acasa, unde la intoarcere ii va astepta propria locuinta.

Traficantii de fiinte umane castiga averi de pe urma victimelor. O confirma inca un caz ajuns in fata judecatorilor, avand ca protagonista o oradeanca, Susana Angela Budai, acuzata ca impreuna cu fostul ei iubit, Ioan Varga, a trait vreme de 15 ani pe spinarea a doua persoane cu dizabilitati, pe care le-au dus la cersit in statiuni din Spania.

In perioada 2003-2018, victimele au bagat in buzunarele celor doi peste 1 milion de euro, spun anchetatorii. Cu banii respectivi, Budai si Varga au huzurit in Valencia, pe Coasta de Azur si in Tenerife, exotica insula din arhipelagul Canare, peste 100.000 euro fiind trimisi acasa si investiti in imobiliare, asa incat femeia are acum doua vile intr-una din cele mai „scumpe” comune din Bihor, Santandrei.

Susana Budai a fost dovedita de procurorii DIICOT Oradea, dupa o ancheta inceputa in primavara anului 2018 de autoritatile judiciare spaniole si preluata, apoi, de procurorii oradeni. Femeia e acuzata ca, in 2003, impreuna cu fostul iubit, Varga Ioan, alias Nicu Jaga, a scos din tara doi tineri aflati intr-o situatie dificila, Tudor si Ema (cele doua prenume nu sunt reale, pentru a proteja victimele).

Baiatul, la vremea respectiva in varsta de 23 ani, e paralizat la piciorul drept din nastere si se deplaseaza doar in carje in timp ce fata avea doar 18 ani, era orfana de la 12 ani, cu retard si nicio zi de scoala.

Cei doi formau un cuplu si, desi nu erau casatoriti oficial, isi spuneau de atunci sot si sotie iar Tudor era ruda indepartata cu Varga, care stia ca sunt prada usoara. Trebuia doar sa le promita un viitor roz.

Tudor putea castiga din cersit, iar Ema sa-l ingrijeasca, le-a spus, momindu-i ca ii va ajuta sa stranga bani ca sa-si ridice in tara propria casa, daca vor imparti castigurile cu ei.

„Mi-a mai spus ca in Spania voi avea unde sa locuiesc, ca voi primi mancare, iar eu va trebui doar sa cersesc in Spania. Nu mi-a spus unde anume, doar ca voi castiga aproximativ 50 – 60 euro pe zi”, le-a povestit Tudor anchetatorilor, care apoi au redat in actul de acuzare aceasta marturie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004901 (s)