News Flash:

Dupa ce s-a plans de conditiile din penitenciar, Sorin Oprescu va fi eliberat pe cautiune

1 Iunie 2022
562 Vizualizari | 0 Comentarii
Oprescu

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, aflat in arest in Grecia, va fi eliberat pe cautiune miercuri, conform deciziei luate cu o zi in urma de Curtea de Apel de la Atena, care a stabilit o cautiune de 5.000 de euro. Reamintim ca in 13 mai Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani si 8 luni de inchisoare, fiind prins in Grecia dupa ce a plecat din tara pentru a scapa de inchisoare.

Fostul primar s-a plans in fata magistratilor eleni de conditiile din penitenciarele din Romania: toaletele nu au usi, intr-o camera de 8 mp sunt 8 persoane, iar la masa ar primi zilnic "cartofi cu cartofi" si "orez cu orez".

Fostul primar al Capitalei s-a plans in instanta si de conditiile din penitenciarele din Romania:

”(...) pot sa va spun ca sunt conditii care nu poarta numele de infrastructura penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au usi, intr-o camera de 8 mp sunt 8 insi cazati, nu exista spatiu de filmare.
Cartofi cu cartofi in fiecare zi, orez cu orez, adica tot ce nu aveam voie sa mananc. Ce sa aleg daca intr-o zi erau cartofi si intr-o zi orez? Daca iti aduce familia cate ceva, dar se strica ca nu ai frigider.
Vreau sa spun ca in cazul in care dumneavoastra veti hotari sa ma trimiteti in Romania, nu este nicio exagerare, niciuna din caile de atac probabil ca vor fi aprobate post-mortem.
Exista un doctor care vorbeste de la 4 metri jumate si te trimite la spital in momentul cand isi da seama ca s-ar putea sa se stinga bolnavul", le-a spus Sorin Oprescu magistratilor eleni, potrivit unei inregistrari difuzate de Antena 3.
Si medicul Adriana Nica, partenera de viata a lui Sorin Oprescu, a dat declaratii in fata instantei din Atena, sustinand ca Oprescu ar fi in pericol de moarte daca ar fi adus in Romania.

"Sunt partenera lui de viata de 12 ani. Locuim impreuna de 12 ani. Veneam in fiecare weekend la el, de cand este aici. Locuieste in Grecia de anul trecut de cand a iesit la pensie. Locuieste permanent aici. De mult si-a dorit cand iese la pensie sa vina in Grecia.
Cand a terminat activitatile in Bucuresti sa aiba un venit asigurat pe luna, s-a mutat aici. Eu veneam in fiecare luna si toate concediile le petreceam aici.
Nu ne-am casatorit pentru ca nu consider ca un act este necesar pentru a arata cuiva ca il iubesti. Este un om de o loialitate, devotament, apreciere fata de oameni.
Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieti, niciodata nu a avut nicio reclamatie din partea unui pacient in 50 de ani de activitate. Nicio reclamatie de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.
Pentru mine este un soc ca se afla inchis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte si practic el a primit o condamnare la moarte si intrebarea este de ce si pentru ce. Pentru ca orice situatie rezolvata post-mortem este fara valoare", a declarat Adriana Nica in fata instantei, conform Antena 3, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006156 (s)