News Flash:

Politia Romana a anuntat ca atacul cu SMS-uri capcana a fost oprit

2 Iunie 2022
333 Vizualizari | 0 Comentarii
atac sms

Politia Romana a anuntat joi ca infrastructura informatica a aplicatiei malitioase FluBot, un malware conceput pentru terminalele mobile Android, care a vizat si utilizatorii romani, a fost dezafectata in urma unei operatiuni internationale care a avut loc in 11 tari.


Malware-ul a fost folosit in atacurile cibernetice ce au vizat inclusiv utilizatori ai terminalelor mobile din Romania, prin intermediul unor mesaje SMS trimise cu scopul de a extrage de la potentialele victime date sensibile (personale, financiare si de autentificare).

Astfel, in urma unei investigatii complexe, care a implicat autoritati de aplicare a legii din Australia, Belgia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Elvetia, Tarile de Jos si Statele Unite ale Americii, cu coordonarea activitatii internationale desfasurate de Europol - EC3, infrastructura informatica a aplicatiei malitioase FluBot a fost intrerupta cu succes, la inceputul lunii mai, de catre politia olandeza (Politie), facand aceasta familie de malware inactiva.

Politia Romana a pus la dispozitie datele existente in investigatia proprie si a facut parte din postul de comanda organizat in cadrul activitatii, iar, la nivel national, activitatile de cercetare penala continua in cadrul unui dosar penal instrumentat de catre D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala.

Urmarile atacului masiv cu SMS-uri capcana: Cate dosare penale a deschis Politia si care sunt prejudiciile
​Politia Romana a avertizat in luna aprilie asupra unor mesaje malitioase cu SMS-uri capcana transmise masiv catre populatie, care vizau furtul de date personale ori instalarea unei aplicatii prin care atacatorii preluau controlul telefonului si a tuturor datelor si activitatii online de pe respectivul dispozitiv, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004795 (s)