News Flash:

Au inceput probele de evaluare a competentelor din cadrul Bacalaureatului 2022. Care este, anul acesta, nota minima de promovare

6 Iunie 2022
427 Vizualizari | 0 Comentarii
Bac

Ministerul Educatiei a informat ca, in conformitate cu datele inregistrate si transmise de comisiile judetene si cea din Bucuresti de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolventi de liceu - 111.329 din promotia curenta si 15.125 din seriile anterioare - s-au inscris pentru a sustine probele integral sau partial, in functie de rezultatele obtinute in sesiunile anterioare.

Probele de evaluare a competentelor se vor sustine astfel:

- 6 - 8 iunie: Proba A - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana;

- 8 - 9 iunie: Proba B - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna;

- 8 - 10 iunie: Proba D - evaluarea competentelor digitale;

- 14 - 16 iunie: Proba C - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

In 2021, pentru sustinerea probelor scrise la Bacalaureat s-au inscris 133.663 de candidati, dintre care 114.137 erau din promotia anului trecut. In 2020, s-au inscris 155.639 de candidati in prima sesiune.

Evaluarea competentelor lingvistice pentru limba romana, limba materna si limba moderna, precum si a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de catre doi profesori examinatori - cadrul didactic care a predat disciplina respectiva la clasa si un altul de aceeasi specialitate, din unitatea de invatamant.

In cazul in care nu exista cadre didactice de specialitate in unitatea respectiva de invatamant care pot fi desemnate in comisia de Bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau acestea se afla in incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectati din alte scoli, a precizat Ministerul Educatiei citat de Agerpres.

Notele obtinute la probele scrise de la Bacalaureat se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire. Daca elevii obtin o medie media generala, de exemplu, 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00. Ce trebuie sa stiti insa este fapul ca nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru cei care nu au promovat sau sustinut una sau mai multe probe. De asemenea, cei care au avut in toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bac vor obtine media 10 , vor primi diploma de merit, informeaza spynews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005862 (s)