News Flash:

Reuniune de urgenta a Parlamentului European pe tema invaziei ruse in Ucraina

1 Martie 2022
474 Vizualizari | 0 Comentarii
Parlamentul European

Marti, Parlamentul European se reuneste intr-o sedinta de urgenta pentru a dezbate subiectul privind agresiunea Rusiei in Ucraina, potrivit agendei institutiei. Consiliul UE si Comisia Europeana isi vor prezenta pozitia in plenul Parlamentului European.

Vor lua cuvantul doar Presedintele Parlamentului si liderii grupurilor politice.

Corina Cretu anunta ca Parlamentul European va cere sprijinirea acordarii statutului de candidat la aderarea la UE si sustine ca o decizie similara e necesara si pentru Republica Moldova.

”Personal, consider ca apelul care va fi lansat azi de catre Parlamentul European pentru sprijinirea obtinerii statutului de stat candidat pentru Ucraina ar trebui insotit de un apel privind sustinerea si sprijinul similar pentru Republica Moldova si aspiratiile sale de a deveni membra a Uniunii Europene. Salut faptul ca intreaga delegatie a europarlamentarilor romani sprijina acest punct de vedere”, a spus Corina Cretu intr-un comunicat.

Potrivit normelor actuale (inscrise in Tratatul de la Maastricht si Criteriile de la Copenhaga stabilite in 1993 si completate apoi la Madrid in 1995), atunci cand o tara solicita oficial aderarea, Consiliul UE este cel care mandateaza Comisia Europeana sa inceapa negocierile de aderare, in baza unui vot unanim din partea Statelor Membre ale Uniunii Europene, deschizand capitole prin care Comisia Europeana ajuta tara respectiva sa isi consolideze capacitatea administrativa pentru a pune in aplicare legislatia europeana. In cadrul acestor capitole de negociere se stabilesc termene prin care reglementari, directive si standarde europene urmeaza sa fie pe deplin implementate. Odata incheiate negocierile, va fi semnat un Tratat de Aderare, care trebuie apoi ratificat de toate statele membre ale Uniunii, precum si de institutiile Uniunii, ca si de tara candidata. Odata ce acest proces este finalizat, tara respectiva va adera la Uniunea Europeana la data specificata in tratat, arata Corina Cretu, potrivit g4media.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005061 (s)