News Flash:

Restrictii anti-Covid la Dumbravita si Sag. Carantina de noapte la Bucovat si Giulvaz

8 Septembrie 2021
561 Vizualizari | 0 Comentarii
restrictii covid

Bucovat si Giulvaz intra in carantina de noapte in zilele de vineri, sambata si duminica, iar magazinele vor fi deschise pana la ora 18, dupa ce rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori. Sunt masuri suplimentare pentru Dumbravita, Padureni, Sag si Ghilad.
 
 
Miercuri, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis alte masuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localitati, unde rata de infectare a crescut continuu. In Bucovat si Giulvaz, incidenta a urcat peste 4, astfel ca vor fi aplicate masurile valabile peste pragul de 4/1.000 de locuitori si mai mic de cel de 7,5. Masuri suplimentare sunt si la Dumbravita, Padureni, Sag si Ghilad.

In cadrul sedintei de astazi, UAT-urile Bucovat si Giulvaz au fost trecute pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. (…) Unitatile administrative-teritoriale Dumbravita, Ghilad, Padureni si Sag au fost trecute pe anexa 4, avand o rata de infectare mai mare de 2/1000 locuitori si mai mica de 3/1000 locuitori”, transmite Prefectura Timis.

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de maine, 9 septembrie. In restul UAT-urilor din judetul Timis se aplica in continuare masurile generale din HG 826/2021. Restrictii pentru rata cuprinsa intre 2 si 3 la mia de locuitor AICI, iar pentru o rata cuprinsa intre 3 si 4 la mia de locuitori AICI.

Masurile suplimentare anti-Covid aplicate in Bucovat si Giulvaz
Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20 – 5, cu urmatoarele exceptii:

  • deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
  • deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
  • deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5,00-18,00. In intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.

Aceste masuri sunt suplimentare fata de cele care se aplica la depasirea incidentei de 3/1000 de locuitori. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006041 (s)