News Flash:

Cinci oferte pentru SF-ul drumului de mare viteza Lugoj - Craiova

6 Septembrie 2021
653 Vizualizari | 0 Comentarii
drum Craiova Lugoj

Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea Studiul de Fezabilitate (SF) a soselei de mare viteza ce va lega Lugojul de Craiova. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmeaza sa aleaga castigatorul licitatiei.
 
 
Luni, 6 septembrie, s-a incheiat procesul de depunere a ofertelor pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru soseaua de mare viteza (drum expres – o „autostrada” fara banda de urgenta) Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj. Pana la termenul limita au fost depuse cinci oferte, patru fiind asocieri de firme:

  • Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS
  • Asocierea SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING – G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL
  • Asocierea – SC EXPLAN SRL (lider de asociere) – SC GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA –SCA TEAHA&FUZESI
  • Asocierea SC TPF INGINERIE SRL (lider de asociere) – TPF-CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA SA – SC STEROGIS PROIECT SRL – SC SAIDEL PROIECT SRL – SC SIDEL ENGINEERING SRL – SC ERNST & YOUNG SRL
  • Ofertant YUKSEL PROJE AS

Valoarea estimata a contractului este de pana la 150 de milioane de lei cu TVA. Durata contractului este de 43 de luni, din care 3 ani reprezinta Studiul de Fezabilitate.

Comisia de Evaluare a CNAIR va analiza ofertele in conformitate cu prevederile documentatiilor de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice si va desemna un castigator.

Ministrul Transporturilor anunta la lansarea licitatiei ca drumul de mare viteza Lugoj – Craiova, de 250 de km, este „o promisiune indeplinita pentru Oltenia si Banat”. De asemenea, ministrul puncta ca studiul de fezabilitate va fi detaliat, pentru a elimina dificultatile ce pot aparea pe teren.

In toamna lui 2020, Senatul Romaniei a aprobat tacit mai multe proiecte legislative, printre care si cel referitor la Autostrada Sudului, numita A6: executia Autostrazii Sudului A6 Lugoj – Caransebes – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Rosiorii de Vede – Alexandria – Bucuresti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)