News Flash:

Noul an scolar va incepe cu ore dupa-amiaza sau in locatii diferite, in unele institutii de invatamant din Timis

8 Septembrie 2021
417 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Contextul epidemiologic, dar si lucrarile la infrastructura scolara care au loc in unitatile de invatamant vor face ca la inceput de an unele clase sa fie mutate in alte corpuri de cladire sau sa faca ore de dupa-amiaza. Inspectorul scolar general de Timis spune ca, impreuna cu autoritatile locale, sunt cautate solutii.
 
 
Sunt scoli din Timis in care unele clase vor fi mutate in alte structuri, deoarece in unele locuri inca sunt in desfasurare diferite lucrari. In aceasta situatie sunt Liceul Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” din Lovrin – unde vor avea loc ore si dupa-amiaza, Scoala Gimnaziala Fardea – unde clasele vor fi mutate in cladirea gradinitei, Scoala Gimnaziala Satchinez – scoala este in reabilitare la parter si se vor face ore dupa-amiaza, Scoala Gimnaziala din Chisoda, unde vor avea loc cursuri de dupa-masa, inclusiv la Giroc, gradinita cu program prelungit Dudestii Vechi, unde doua clase pregatitoare vor invata intr-o cladire amenajata pentru afterschool si gradinita cu program prelungit din Sag, unde au fost alocate locuri intr-un corp la Scoala Gimnaziala.

Un alt motiv pentru desfasurarea orelor de dupa-amiaza este lipsa de spatii, motivul pentru care nu se poate asigura distantarea intre elevi. Astfel, vor avea ore de dupa-masa si Liceul „Grigore Moisil ”Timispoara, dar si scolile gimnaziale 19, 24, 27.

„Se cauta solutii”
Inspectorul scolar general al Timisului Marin Popescu spune ca problemele in ceea ce priveste spatiile in unitatile de invatamant sunt un subiect vechi, dar ca se cauta solutii alaturi de autoritatile locale. Cum containerele nu sunt o solutie, s-a ajuns si la situatii de compromis – ore de dupa-amiaza sau mutarea in alte spatii.

„Nu de acum, ci din urma cu 20-30 de ani ramanem in acelasi context cu spatiile de invatamant, nu s-a putut reconfigura in aceasta perioada de timp reteaua scolara, si ma refer la infrastructura, mai ales ca presiunea pe Timis este mare. Ne gasim in acelasi limite ale infrastructurii, s-au gasit solutii temporare si nu rezolva problema in totalitate, adica aceste constructii modulare, majoritatea autorizate de autoritatile competente. (…) Se cauta solutii si am avut intalniri la Primaria Timisoara cu viceprimarul Ruben Latcau pentru a gasi solutii in aceasta perioada, care sunt solutii de compromis. Nu vreau sa ajungem intr-o extrema de a ne muta in alte cladiri cu clasele. (…) Ne aflam in aceeasi zona de deficit de spatii de invatamant”, spune Marin Popescu, inspectrorul scolar general.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005066 (s)