News Flash:

Dupa un an si doua luni de santier, Str. Maresal Prezan se deschide in curand pana la bd. Sudului

6 Septembrie 2021
473 Vizualizari | 0 Comentarii
santier

Dupa un an si doua luni de santier, cu pauze sau fara, timisorenii care locuiesc pe str. Maresal Constantin Prezan ar putea scapa de muncitori si utilaje. Nu complet. Se pregateste redeschiderea circulatiei pe primul tronson, inchis in iulie 2020, de la intersectia cu Calea Martirilor pana la bd. Sudului. Urmeaza inchiderea circulatiei pe partea cu sensul de la AEM.
 
 
Teoretic, pe str. Maresal C-tin Prezan, fosta Lidia, se lucreaza din iulie 2020, cand Primaria Timisoara a predat amplasamentul firmei care a castigat licitatia. S-a lucrat cat s-a lucrat, a venit iarna, iar lucrarile au fost reluate pe la jumatatea lunii martie. A fost si pauza pe santier, pentru ca fosta administratie ar fi vrut sa schimbe si o magistrala Colterm, dar noua conducere a PMT a considerat ca nu este necesar.

Termenul de finalizare a fost decalat pana in martie 2022, iar reprezentantii institutiei de pe C.D. Loga spuneau, in iulie, ca s-ar putea redeschide circulatia chiar din august pe tronsonul Martirilor – Sudului. N-a fost sa fie, astfel ca noul termen pentru aceasta bucata este „pana la inceperea scolii”.

„Suntem in grafic, cred ca este cam finalizat pana la Sudului, ultima data cand am fost acolo era gata, mai erau putine lucrari de facut in sensul de la Sudului. Cred ca tronsonul acesta o sa-l deschidem pana la inceperea scolii”, ne-a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Mai este o saptamana pana atunci, iar pe santier par sa mai fie destule de facut. Trotuarele si pistele de biciclete au fost doar conturate, spatiile verzi nu au fost amenajate si mai trebuie pus asfalt, care trebuie sa se si usuce. Si vorbim doar despre primul tronson, cel care a fost inchis complet circulatiei inca din 6 iulie 2020.

Dupa redeschiderea bucatii Martirilor – Sudului se trece in cealalta parte, urmand sa fie inchisa circulatia pana la AEM. Viceprimarul Timisoarei ne declara, tot in iulie, ca se astepta ca bucata Venus – AEM sa fie inchis „undeva la sfarsit de iulie”, poate august.

„Acolo trebuie sa mai taiem copaci, sa mai mutam copaci. Anul asta trebuie sa termine. Au martie 2022 termen de finalizare, dar le-am zis ca nu vor mai primi sistare”, ne spunea edilul, in iulie.

Strada Maresal Constantin Prezan a intrat in santier doar pe tronsonul Calea Martirilor – AEM, pe o lungime de 2 kilometri. Au fost promise patru benzi de circulatie, cate doua pe sens, trotuare decente si piste de biciclete. De asemenea, proiectul include si doua sensuri giratorii noi, la intersectia cu bd. Sudului si la cea cu str. Venus si Calea Urseni, amenajarea trotuarelor, a pistelor de biciclete, a locurilor de parcare si a spatiilor verzi. Va fi extinsa si reteaua de troleibuz si se va lucra si la retelele edilitare.

Santierul de pe str. Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, costa 41,7 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 18 milioane vin de la bugetul de stat. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005192 (s)