News Flash:

Decizie a Guvernului de la Chișinău

Republica Moldova se va retrage până la finele anului 2024 din CSI

21 Decembrie 2023
140 Vizualizari | 0 Comentarii

Republica Moldova are planuri de retragere din Comunitatea Statelor Independente (CSI) până la sfârșitul anului 2024, potrivit declarațiilor președintei Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Chișinău, Doina Gherman, într-un interviu acordat postului de televiziune Exclusiv-TV. Această organizație este de natură post-sovietică, și Republica Moldova este în prezent membră a CSI.

„Ne-am stabilit ca obiectiv să încheiem totul până la sfârşitul lui 2024”, a spus Doina Gherman. „Aceasta nu înseamnă că nu vor fi mici întârzieri, dar, în cea mai mare parte, aproape toate evaluările ministerelor individuale arată că suntem în stadiul final”, a mai spus ea.


Decizia de retragere a Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) vine în urma reducerii implicării țării în această organizație, context în care Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei. Guvernul de la Chișinău a revocat deja numeroase acorduri cu CSI și a anunțat luna trecută că, începând cu anul 2024, nu va mai plăti contribuția sa la această organizație, contribuție pe care a redus-o pentru anul în curs.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005904 (s)