News Flash:

Își ia măsuri de siguranță

Finlanda a anunţat că îşi va închide din nou întreaga sa frontieră cu Rusia

15 Decembrie 2023
125 Vizualizari | 0 Comentarii


Finlanda a decis să închidă din nou întreaga sa frontieră cu Rusia, având o lungime de 1.340 de kilometri, la doar câteva ore după ce redeschisese două puncte de trecere. Această decizie a fost luată în urma acuzațiilor că Moscova ar fi orchestrat o criză a migranților. 

La cele două puncte redeschise între Rusia și Finlanda, 36 de persoane solicitante de azil s-au prezentat joi, conform informațiilor furnizate de poliția de frontieră finlandeză. La sfârșitul lunii noiembrie, Finlanda a închis integral frontiera sa cu Rusia, cu excepția traficului de mărfuri, în încercarea de a stăvili fluxul de solicitanți de azil către această țară nordică.

"Fenomenul a fost reluat şi vom închide din nou toată frontiera”, a afirmat ministrul de interne finlandez Mari Rantanen.

Începând din august, aproximativ 1.000 de solicitanți de azil fără documente au fost înregistrați la frontiera dintre Rusia și Finlanda, conform autorităților finlandeze. Cei mai mulți dintre acești migranți provin din țări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria și Yemen.

Guvernul de la Helsinki a acuzat Rusia că permite migranților să traverseze frontiera comună fără documente, considerând această acțiune drept un atac hibrid. Aceste acuzații vin în contextul în care Finlanda a devenit membru al NATO în aprilie al acestui an.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006977 (s)