News Flash:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Regele Charles al III-lea: „Moartea mamei mele este un moment de mare tristețe"

9 Septembrie 2022
566 Vizualizari | 0 Comentarii
306084331 5325622300806141 402883379728945143 n

Regele Charles a transmis un mesaj cu privire la moartea reginei Elisabeta.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth și de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care regina a fost atât de mult prețuită".

Charles devine regele Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, a murit la 8 septembrie 2022, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral din Scoția, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei. După moartea Reginei, Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii.

„Regina a murit în liniște la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi Regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, arată anunţul.

Succesiunea la tron

Charles este fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a. La vârsta de 73 de ani, Charles a devenit rege al Regatului Unit și șeful de stat al altor 14 tărâmuri, inclusiv Australia, Canada și Noua Zeelandă.

Prințul William, primul născut al prințului Charles, devine astfel moștenitorul la tron al Regatului Unit.

De când s-a născut, Prințul William a fost al doilea în linia de succesiune la tron, adică la doi pași îndepărtați.

Prințul William nu devine automat prinț de Wales, dar acum este Duce de Cornwall.

Spre deosebire de Regină, Prințul William a știut toată viața că într-o zi va deveni moștenitorul tronului.

În linia de succesiune se află fiul său cel mai mare, Prințul George, în vârstă de nouă ani. Micul prinț e ste acum al doilea în succesiunea la tron.

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, în cursul după-amiezii, conform unui anunţ al Palatului Buckingham. Anunțul decesului a fost făcut în jurul orei 20.30 (ora României).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005130 (s)