News Flash:

Elev din Timisoara, medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Fizica

27 Iulie 2021
832 Vizualizari | 0 Comentarii
vlad oros

Un nou succes pentru elevul Vlad Stefan Oros de la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” din Timisoara. Acesta a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Fizica ce a avut loc recent in Lituania.

De asemenea, alti doi elevi de la licee de informatica din Bucuresti au obtinut medalia de aur, insa Vlad Stefan Oros a inregistrat cel mai mare punctaj.

Provocarea acestei editii a fost proba practica, inspirata de conditiile pandemiei: concurentilor li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare si prelucrare de date pe tableta.

Olimpiada a avut loc in Lituania si a reunit elevi din 76 de tari.

„Megafelicitari, Vlad! Pentru visul tau, devenit realitate, medalie de aur la IPhO 2021 Olimpiada Internationala de Fizica! Un vis timid, pornit in gimnaziu, cand priveai cu admiratie la liceenii fizicieni selectati in echipa olimpica a Romaniei. Un profesor, Ioana Jeflea, care ti-a insuflat pasiunea pentru fizica si a avut incredere mereu in tine. Un vis si multa, multa munca. Multumim doamnei profesor Ivascu si liceului teoretic Moisil pentru sustinere”, a transmis mama elevului, Lavinia Oros.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007102 (s)