News Flash:

Record in Timis la serviciul de emitere de pasapoarte: peste 450 zilnic

10 Martie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaport

Din cauza razboiului din Ucraina, toti mai multi romani s-au inghesuit sa isi faca pasaportul. Si in Timis s-a inregistrat un record, fiind emise peste 450 de pasapoarte zilnic. Cei din MAI au decis sa prelungeasca programul la serviciile de eliberare a pasapoartelor si in weekend. Se pot face programari si in alte judete.
 
 
Temerea de razboi i-a facut pe oameni sa isi asigure plecarea din tara in cazul oricarui eveniment. Inclusiv in Timis s-a inregistrat un record, ajungand sa fie emise si 470 de pasapoarte zilnic.

„Inregistram un varf de sarcina, a crescut cererea la nivel national, de doua ori mai mare decat cum se intampla anul trecut. Avem la nivelul judetului 12.320 de cereri, iar la programari online se fac de pe 18 aprilie. Am ajuns la 470 de pasapoarte zilnic, iar in vara varful era de 350 pe zi. Lucram la capacitate maxima. Ce este peste 300 (de emiteri – n.r.) le consideram o performanta”, declara Mihai Ritivoiu, prefectul judetului Timis.

La Serviciul de eliberare de pasapoarte functioneaza cinci ghisee, iar trei dintre ele au program de la 8-20 conform autoritatilor locale, fiind la post 21 de angajati la serviciu, cu posibilitatea sa creasca in functie de cereri. Ritivoiu face si un apel la calm.

„Apelul meu este sa nu ne impacientam si daca nu este o urgenta si avem pasaport valabil 1-2 ani de zile sa acceptam o programare cum este ea sau sa asteptam sa treaca acest val”, a mai completat prefectul judetului Timis.

In plina criza a refugiatilor ucrainieni, romanii au decis sa isi faca pasapoarte. S-au inregistrat cozi uriase la ghisee, iar multe dintre ele au program prelungit. Cele mai aglomerate au fost serviciile din Bucuresti, Iasi si Suceava.

UPDATE: Program de weekend pentru eliberarea pasapoartelor
Cei din MAI au decis sa prelungeasca programul la serviciile de eliberare a pasapoartelor si in weekend. In Timis, documentele ajung la sediul institutiei in trei zile, iar termenul legal de eliberare este de 15 zile.

„In 20 de judete, unde s-a inregistrat un numar semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel putin doua ore. Precizam faptul ca, in data de 8.03.2022, s-au efectuat 48.593 de programari, pentru un numar de 85.197 de persoane, iar in data de 9.03.2022 pana la orele 12 au fost efectuate 14.370 de programari pentru un numar de 25.259 de persoane (in scopul prezentarii la ghiseu in urmatoarele de 90 de zile)”, transmit reprezentantii Ministerului Afacerilor de Interne.

In plus, anumite cereri au fost alocate la serviciile din alte judete cu un aflux mai mic de solicitari. Oamenii se pot inscrie si in alte judete.

„Pentru a asigura eliberarea pasapoartelor intr-un termen cat mai scurt, a fost dispusa masura relocarii, in vederea solutionarii, a unei categorii de solicitari de la structurile de pasapoarte incarcate la cele cu un aflux mai mic (in perioada 3-9.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. Bucuresti, Constanta, Iasi si Suceava catre SPCP Arges, Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Caras-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomita, Olt, Mehedinti, Mures, Teleorman si Vrancea). Reamintim ca cetatenii se pot inscrie pe platforma de programare online si in alte judete care au locuri disponibile pentru intervalul dorit”, mai spun reprezentantii MAI.

Numarul solicitarilor pentru eliberarea de pasapoarte, la nivel national, a crescut in prima saptamana a lui martie 2022 cu peste 190% fata de inceputul lunii februarie si cu peste 417% fata de aceeasi perioada a lui 2021, conform autoritatilor.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005192 (s)