News Flash:

Noul campus Lenau se va deschide, probabil, in 2023. Lucrarile, gata in proportie de doar 40%

10 Martie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
Lenau

Vizita pe santierul noului campus Lenau, in zona Oituz. Acesta urmeaza sa ii gazduiasca pe toti elevii inscrisi la scoala Nikolaus Lenau. Lucrarile au ajuns la aproximativ 40%, santierul fiind oprit de mai multe ori.
 
 
Din septembrie 2019 se lucreaza, teoretic, la noul campus al Liceului „Nikolaus Lenau”. Atunci a fost semnat ordinul de incepere pentru constructia celor patru cladiri care sunt ridicate de la zero in zona Popa Sapca – Oituz. De lucrari se ocupa asocierea Constructim, Dinu Instal, Ila Vorhaben si Alex-Dia Construct.

Valoarea contractului s-a modificat de mai multe ori
Primaria Timisoara a semnat patru acte aditionale la contractul initial. In 3 septembrie 2021, PMT a modificat valoarea contractului de la 59,4 milioane de lei cu TVA la 60,4 milioane de lei cu TVA si a prelungit termenul de executie cu 346 de zile. In 17 septembrie, valoarea contractului a ajuns la 60,5 milioane de lei. In 14 octombrie s-a facut ultima modificare, pe baza OG 15/2021. Valoarea investitiei se ridica acum la 65 de milioane de lei, cu TVA.

Lucrarile, gata in proportie de 40%
Cele patru firme trebuie sa ridice, pe o suprafata construita desfasurata de aproximativ 12.000 mp, patru cladiri noi: Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) si Corpul D (D+P inalt), in care vor invata elevii de la clasa pregatitoare pana in clasa a VIII-a inclusiv. Noul campus a fost gandit cu 48 de sali de clasa, laboratoare de fizica, biologie, chimie si informatica, sala de sport, biblioteca in limba germana si biblioteca digitala, cu un cabinet medical si multe alte spatii administrative. Cladirea, compusa din patru corpuri, va avea 4 etaje si un demisol, iar intre corpuri va exista o curte interioara.

Daca la inceputul lunii decembrie 2021, lucrarile erau gata in proportie de cca. 30%, acum au ajuns la 40%. In acest an se va lucra la finalizarea structurii, apoi la finisajele exterioare. Problema este ca, initial, lucrarile ar fi trebuit sa fie gata in 24 de luni, dar au trecut deja 29.

„Lucrarile au fost sistate la putin timp dupa ce a inceput executia pentru ca in contractul initial nu au fost trecute descarcarile arheologice. Santierul pentru infrastructura scolara a fost astfel sistat un an si jumatate. Vestigiile arheologice vor fi puse in valoare. Am primit si aviz de la Comisia de Monumente”, a spus viceprimarul Ruben Latcau, aflat in vizita pe santier.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006907 (s)