News Flash:

Incep lucrarile la centrul de legume si fructe de la Tomnatic

10 Martie 2022
345 Vizualizari | 0 Comentarii
fructe

Consiliul Judetean Timis a semnat miercuri, 9 martie, ordinul de incepere a lucrarilor pentru ridicarea primului centru de legume si fructe public din judet. Proiectarea, executia si dotarea centrului vor lua din buzunarul judetean aproape 20,6 milioane de lei.
 
 
„Ne dorim incurajarea producatorilor autohtoni, cresterea consumului de produse romanesti, cat si dezvoltarea micilor producatori prin stimularea de noi afaceri si initiative locale, pe cont propriu. In functie de rezultate, vom construi astfel de centre si in celelalte bazine legumicole din Timis”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Despre centrul de legume si fructe se vorbeste de cativa ani si chiar a fost motiv de lupte politice in sedintele de plen ale Consiliului Judetean Timis, in special din cauza locatiei. Dupa o asteptare lunga, reprezentantii judeteni au anuntat miercuri, 9 martie, inceperea efectiva a lucrarilor de executie.

„Primul centru de legume si fructe construit in regim public din judetul nostru a intrat oficial in lucru. Etapele de intocmire a documentatiei au fost depasite, astfel ca se poate lucra efectiv la ridicarea centrului. (…) Antreprenorul are la dispozitie 20 de luni pentru a preda obiectivul, insa se vor depune toate eforturile pentru comprimarea acestui termen”, spun cei de la CJ Timis.

Pentru proiectarea, executia si dotarea centrului au fost alocati din fonduri judetene aproape 20,6 milioane de lei. Dotarea presupune aducerea unor echipamente precum linii de sortare, colectare, refrigerare etc.

Investitia se concentreaza pe un teren de 11.500 mp din comuna Tomnatic. Zona a fost aleasa in urma unui studiu realizat, la cererea Consiliului Judetean, de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului.

„Centrul de legume si fructe vine in sprijinul micilor producatori din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele invecinate, Lenauheim, Comlosu Mare, Teremia Mare, Sanpetru Mare, Periam, Pesac, Varias etc. In urma investitiei vor fi create 28 de noi locuri de munca. Depozitul va avea rolul de a asigura mentinerea calitatii si proprietatilor legumelor si fructelor, in vederea consumului pe perioada toamna – primavara sau chiar pana in perioada noilor productii. De asemenea, depozitul trebuie sa asigure conditiile tehnologice pentru preluarea, pastrarea sau tranzitarea produselor horticole”, ne informeaza reprezentantii administratiei judetene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005652 (s)