News Flash:

Se modifică și se completează Legea Audiovizualului

Reclamele la produse alimentare nesănătoase vor fi interzise în timpul programelor pentru copii

20 Noiembrie 2023
74 Vizualizari | 0 Comentarii


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii Audiovizualului prevede interzicerea reclamelor la produse alimentare nesănătoase în timpul programelor pentru copii. Conform acestei reglementări propuse, publicitatea și teleshopping-ul care prezintă produse alimentare și băuturi cu conținut ridicat de acizi grași trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori și aditivi alimentari vor fi interzise în timpul programelor destinate minorilor.

 Această măsură vizează protejarea sănătății copiilor și tinerilor, având în vedere că aceștia petrec o perioadă semnificativă în fața televizoarelor și a mediului online. Propunerea mai include interdicția de a prezenta minori consumând astfel de produse în reclamele adresate lor. 

În plus, calupurile publicitare care promovează astfel de produse vor include avertismente sonore și vizuale cu privire la impactul negativ asupra sănătății, iar publicitatea care nu se adresează minorilor va fi clar marcată în acest sens. Inițiatorii consideră că această reglementare este necesară pentru a preveni creșterea obezității în rândul copiilor și tinerilor din România și urmează exemplul altor state europene care au adoptat măsuri similare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004851 (s)