News Flash:

Vremea frumoasă continuă

Anul 2023 ar putea să fie cel mai călduros an în România, din 1900 şi până în prezent

15 Noiembrie 2023
158 Vizualizari | 0 Comentarii

Anul 2023 se anunță a fi cel mai călduros an înregistrat în România de la începutul secolului al XX-lea și până în prezent, potrivit declarațiilor directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. De asemenea, toamna aceasta se clasează în top trei cele mai călduroase anotimpuri de toamnă înregistrate până acum.

"Simulând cu ajutorul colegilor de la secţia de Climatologie evoluţia temperaturii aerului din acest an, în condiţiile în care lunile noiembrie şi decembrie pot fi din punct de vedere termic, luni apropiate de normal, este posibil ca anul 2023 să fie cel mai călduros an în ţara noastră, din 1900 şi până în prezent. Va putea depăşi, dacă rămânem pe această tendinţă 2020-2022, şi să avem un an cu o abatere termică de 1,8 grade Celsius, ceea ce ne apropie de limita de 2 grade a acordului de la Paris", a precizat Elena Mateescu, la Sesiunea Ştiinţifică Anuală 2023.

Conform declarațiilor sale, toamna din acest an se anunță a fi una dintre cele mai călduroase, având în vedere că luna septembrie și luna octombrie s-au clasat "pe locul al doilea ca fiind cele mai călduroase luni din 1961 şi până în prezent", luna noiembrie înregistrează un record în ceea ce privește temperaturile ridicate.

"Dacă rămânem pe o valoare care caracterizează o lună noiembrie mai caldă decât în mod obişnuit, este posibil ca toamna 2023, de asemenea, să fie în top trei cele mai călduroase anotimpuri de toamnă", a mai declarat Mateescu, conform sursei amintite.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004796 (s)