News Flash:

Zilele calde se apropie de final

Vremea rece pune stăpânire pe România. Meteorologii anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

10 Noiembrie 2023
456 Vizualizari | 0 Comentarii


Perioada călduroasă se apropie de sfârșit, iar vremea rece se instalează în întreaga țară. În ultima parte a acestei săptămâni, se anunță o răcire a vremii, însă cu condiții frumoase. În zonele de vale și în depresiunile din nordul și centrul țării, nopțile vor deveni reci, cu apariția brumei și temperaturi minime sub punctul de îngheț.

De vineri seara până duminică, un ciclon va aduce ploi, averse și intensificări ale vântului în diverse regiuni ale țării. Există posibilitatea apariției unor furtuni, mai ales în Dobrogea. Precipitațiile vor fi mai abundente în Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde cantitățile de apă ar putea ajunge local până la 20 - 30 l/mp. În sudul și estul țării, inclusiv în București, se prognozează cantități mai reduse de precipitații, iar unele zone ar putea să fie chiar ferite de ploi.

În zonele de munte, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special duminică, iar în anumite locuri se va depune un strat de zăpadă de câțiva centimetri, conform meteoradar.ro.

În săptămâna viitoare, vremea va rămâne rece și umedă în jumătatea nordică a țării. Temperaturile diurne nu vor depăși prea mult 10 grade Celsius. Vântul va sufla destul de puternic în unele zile, iar în nopțile senine se așteaptă apariția brumei.

În sud, temperaturile nu vor crește semnificativ, chiar dacă vor exista mai multe perioade cu soare, atingând în jur de 15 grade Celsius în unele zile. Șansele de ploaie vor fi mai reduse în sudul și estul țării în comparație cu celelalte regiuni.

Pe înălțimile Carpaților, în special la altitudini peste 2000 de metri, peisajul va deveni tot mai înzăpezit în săptămânile următoare. Circulația aerului nord-vestic va aduce o atmosferă răcoroasă și umedă, iar pe versanții expuși favorabil se pot produce ninsori semnificative.

Desigur, în zonele joase ale reliefului, sosirea iernii se va lăsa așteptată. Cu toate acestea, ultimele prognoze indică posibilitatea unor fulgi de zăpadă în anumite zone, după data de 20 noiembrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 43 queries | Mysql time :0.023088 (s)