News Flash:

Veste bună pentru românii vulnerabili

Perioada de acordare a tichetelor sociale se prelungește până la sfârşitul acestui an

7 Noiembrie 2023
279 Vizualizari | 0 Comentarii


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanța de urgență ce prelungește perioada de acordare a tichetelor sociale până la finele acestui an. Inițiativa legislativă prevede extinderea măsurii de acordare a tichetelor sociale de 250 de lei pentru anumite categorii de persoane și familii vulnerabile, destinate achiziționării de alimente și mese calde, până la data de 31 decembrie 2023.

Astfel, legea promulgată de către șeful statului confirmă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 165/2022 și aduce modificări și completări la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 63/2022, care vizează măsuri temporare pentru furnizarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, finanțate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și dispoziții referitoare la distribuirea acestui sprijin.

În cursul acestui an, românii aflați în situații vulnerabile au beneficiat de cinci tranșe de bani, eliberate în luni diferite: februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. Ultima tranșă de bani va fi eliberată în luna decembrie. De obicei, banii sunt așteptați să intre pe card în jurul datei de 15 a fiecărei luni, cu unele variații în plus sau minus câteva zile.

Cardurile de tichete sociale permit plăți contactless încă de la prima tranzacție, prin apropierea lor de terminalul POS. Nu este posibilă retragerea de numerar de pe aceste carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde de la operatorii economici parteneri. Suma disponibilă pe carduri este valabilă timp de 12 luni de la data încărcării lor.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005105 (s)