News Flash:

Putin are in vizor toata Europa de Est, inclusiv membrii NATO

18 Martie 2022
783 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

Andrei Kozirev a fost seful diplomatiei ruse intre 1990 si 1996, in timpul presedintiei lui Boris Eltin. Fostul oficial spune ca Occidentul si Rusia vor ramane in relatii proaste pana ce „liderii rusi vor incepe sa respecte normele internationale”.

„Cred ca atunci cand Rusia va reveni la a respecta normele internationale, iar suveranitatea si integritatea teritoriala ale Ucrainei sunt parte a acelor norme, atunci vor dovedi ca sunt capabili sa respecte legile si intern - si ma refer la un minim de respect pentru drepturile omului, pentru libertatea presei – dar si extern... pana atunci, nu exista nicio intelegere (n. red. – intre Vest si Rusia), iar sanctiunile trebuie mentinute”, a spus Kozirev.

Fostul oficial rus a avertizat ca obiectivele Rusiei includ toata Europa de Est cu intentia de „a pune presiune, de a ataca si intimida alte tari, inclusiv membrii NATO”.

„El (n. red. – Lavrov) a fost fratele meu in eforturile noastre diplomatice. Imi impartasea viziunile, altfel nu l-as fi promovat in acea pozitie si nu as fi lucrat cu el”, a spus el despre Lavrov, acuzandu-l pe acesta de „degradare morala si profesionala”.

„Nu stiu de ce face toate astea. Era un diplomat bun si un om bun. Era prietenul meu”, a adaugat Kozirev.

„Am incercat cat am putut sa stabilesc relatiile cele mai bune si sa pun Rusia acolo unde merita sa fie – alaturi de Europa si Statele Unite, cele mai dezvoltate si mai democratice tari. Mi-am dorit sa fim in acel club”, a mai spus fostul oficial, care a deplans si faptul ca Rusia a „ratat initiativa” democratiei, despre care spune ca „trebuie aparata in fiecare zi”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005985 (s)