News Flash:

Probleme in spitalele din judetul Timis

20 Decembrie 2013
1368 Vizualizari | 0 Comentarii
Județul Timiş se regăsește pe lista celor în care s-au descoperit probleme în spitale, după controalele cerute de Ministerul Sănătăţii. Mai exact, stocurile de medicamentele, care nu sunt necesare situaţiilor de urgenţă, sunt incomplete.  Nu o dată, pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara au fost trimişi cu reţeta la farmacie pentru a-şi cumpăra medicamentele și materiale sanitare necesare tratamentului: - Cam de cați lei aţi cumpărat medicamente în perioada aceasta? ”De 15 lei. Nişte electrozi. Nu erau atunci în spital. Nu-i aveau şi i-am luat de la o farmacie de aici”.
In urma controalelor realizate de inspectorii Direcţie de Sănătate Publică, Timişul apare într-o listă a judeţelor în care există probleme în cazul medicamentelor pentru terapii continue. "Sunt cateva judeţe, Bihor, Contanţa, Ialomiţa, Ilfov, Timiş, Valcea şi vaslui, unde s-a constatat lipsa anumitor medicamente sau stocuri insuficiente, ca urmare a raportării de către furnizori a neonorării unor comenzi, medicamente din grupa acelora care nu sunt necesare a fi administrate în afara situaţiilor de urgenţă", a afirmat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Spitalul Municipal este pregătit cu medicamente şi materiale sanitare pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Managerul Octavian Mazilu ne spune: ”Pentru spitalul pe care îl reprezint, pot să vă spun că situaţia este bună. Spitalul s-a îngrijit să existe, toate comenzile de medicamente au intrat”.
Reprezentanţii DSP Timiș spun că stocurile de medicamente vor fi asigurate în perioada următoare. ”Sunt caţiva furnizori care nu au onorat nişte comenzi în mai multe judeţe, conform declaraţiei din interiorul videocanferinţei, şi întradevăr sunt medicamente care nu sunt de primă necesitate şi care nu se află nici pe schemele de tratament în perioada asta, însă vor fi aduse şi acestea”, ne-a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvant al DSP Timiș.
Controalele în spitale au început în urmă cu mai bine de o săptămană, la ordinul ministrului Sănătăţii. Digi24.ro

spitalul municipal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006897 (s)