News Flash:

Conditii occidentale pentru medici si pacienti la Clinica de Chirurgie Vasculara Timisoara

18 Decembrie 2013
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
Aici sunt trataţi peste 3.000 de pacienţi anual şi sunt efectuate mai mult de 1.800 de operaţii pe an, informeaza Ziuadevest.ro.
Marţi, 17 decembrie, Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi Asociaţia Compas X au inaugurat primele trei saloane modernizate la standarde europene, în cadrul unităţii medicale.
Clinica de Chirugie Vasculară a fost înfiinţată în 2006 şi este singura clinică de profil din jumătatea de vest a ţării. An de an, tot mai mulţi pacienţi se adresează medicilor specialişti de aici. Este vorba de peste 3.000 de pacienţi. In acest moment, anual, chirurgii efectuează mai mult de 1.800 de operaţii, programate sau în urgenţă. Operaţiile previn accidentele vasculare cerebrale sau amputaţiile de membre.
„Dacă în urmă cu o lună vă invitam la lansarea proiectului de modernizare a clinicii, acum, în prag de Crăciun, oferim în dar pacienţilor noştri primele 3 saloane modernizate integral din sponsorizările primite”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful clinicii.
Modernizările celor 3 saloane finalizate includ: alarmă pentru asistenţă, lumină individuală la fiecare pat, băi complet amenajate, cu accesorii pentru persoane cu dizabilităţi, cu alarmă în interiorul băii, covor pvc, uşi noi, instalaţie electrică complet refăcută.
„Mulţumim sponsorilor, partenerilor mass-media şi non-media, care ne-au ajutat pană în prezent şi ne sunt alături în continuare. Dorim să le mulţumim şi celor 170 de pacienţi internaţi în această perioadă, care au suportat condiţiile de şantier, în scopul realizării acestui proiect”, este mesajul prof. Ionac.
Pentru finalizarea lucrărilor secţiei mai sunt necesari 90.000 de euro, din care Consiliul Judeţean Timis va acorda suma de 200.000 de lei, urmand ca Primăria Timişoara să sprijine clinica din bugetul local cu o sumă semnificativă.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005665 (s)