News Flash:

Nicolaescu: Sistemul sanitar are asigurate conditii normale pentru iarna, dar in limita banilor

19 Decembrie 2013
1408 Vizualizari | 0 Comentarii
Sistemul sanitar românesc are asigurate condiţii normale pentru servicii medico-sanitare de calitate pe durata perioadei de iarnă, dar în limita banilor de care dispune, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la videoconferinţa cu prefecţii, şefii DSP-urilor şi managerii de spital. Ministerul Sănătăţii a dispus un control, în perioada 10-15 decembrie, pentru a evalua capacitatea sistemului de sănătate publică de a asigura asistenţa medicală a populaţiei în perioada 24 decembrie - 5 ianuarie.

Controlul a avut ca obiective principale: determinarea capacităţilor unităţilor sanitare din sistemul de sănătate de a asigura asistenţa medicală a populaţiei; asigurarea cu medicamente prin sistemul farmaciilor cu circuit deschis; asigurarea asistenţei medicale în mediul rural; asigurarea asistenţei medicale în situaţii excepţionale, a precizat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la prezentarea rezultatelor controlului.

"Asigurarea asistenţei medicale primare în mediul rural se realizează prin medicii de familie din cabinetele de medicină de familie, din centrele de permanenţă organizate în mediul rural, în colaborare cu asistenţii medicali comunitari. Datele arată că la nivelul DSP-urilor relevă faptul că în perioada 24 decembrie - 6 ianuarie asistenţa medicală primară în mediul rural se asigură conform graficelor de gărzi aprobate la nivelul a 34 de judeţe. În judeţele Brăila, Covasna, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Sibiu şi Vrancea nu sunt organizate centre de permanenţă în mediul rural", a mai spus Nicolăescu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006439 (s)