News Flash:

Bolnavii din Timisoara au acces la medicamente compensate si gratuite, fara liste de asteptare

20 Decembrie 2013
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş.

'Având în vedere arieratele foarte mari către farmacii, care împiedicau buna desfăşurare a activităţii farmaciilor şi limitau accesul asiguraţilor la medicamente, pe parcursul anului 2013 s-au alocat la nivelul judeţului fonduri foarte mari, pentru ca toţi bolnavii să poată beneficia, fără întrerupere, de medicamente compensate şi gratuite, inclusiv de medicamente gratuite pentru cancer, pentru ca aceştia să fie incluşi în programul de tratament şi pentru a avea continuitate în tratament', a afirmat Victor Dumitraşcu.

Astfel, pe parcursul anului s-au plătit pentru medicamente compensate şi gratuite, inclusiv medicamente gratuite pentru cancer, aproximativ 290 de milioane de lei, din care 81,6 milioane de lei alocaţi pentru tratamentul bolnavilor cu cancer, faţă de 58,6 milioane de lei plătiţi pentru aceştia în 2012.

În judeţul Timiş, peste patru sute de pacienţi primesc gratuit tratament oncologic, iar în luna septembrie 2013, pentru prima dată, lista de aşteptare pentru medicamente gratuite pentru cancer a fost redusă la zero. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006753 (s)