News Flash:

Planul de calitate a aerului pentru Timisoara, elaborat de o firma din Bucuresti. Proiectul ajunge la 28.000 de euro

1 August 2021
490 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara 1

Economie de 7.000 de euro la Primaria Timisoara, pentru Planul de calitate a aerului, care va fi intocmit de o societate din Bucuresti. Municipalitatea a semnat zilele trecute contractul si ar trebui sa aiba planul gata in jumatate de an.
 
 
Primaria Timisoara a gasit o firma care sa intocmeasca Planul de calitate a aerului, care ne va spune de unde vine poluarea din oras si cum vom avea un aer mai curat. Este vorba despre KVB Consulting & Engineering din Bucuresti. Potrivit listafirme.ro, societatea a avut un singur angajat in 2020, o cifra de afaceri de 1,9 milioane de lei, un profit de peste 800.000 de lei si datorii tot de peste 800.000 de lei, dar cu un capital de 4,8 milioane de lei.

Conform documentatiei PMT, care a pornit licitatia la finalul lunii mai, Timisoara va avea un Plan integrat de calitate a aerului care va tine cont de mai multi indicatori, nu numai de PM10 (particule de praf cu dimensiunea de minimum 10 microni).

„In baza contractului care se va incheia se vor presta urmatoarele servicii: elaborarea studiului la Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot (NO2/NOx) si particule in suspensie PM10; elaborarea propunerii Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10; asistenta tehnica pentru avizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (…) de catre institutiile abilitate”, se arata in documentatia PMT publicata pe SEAP.

Contractul a fost estimat la 172.550 de lei cu tot cu TVA, dar dupa licitatie s-a ajuns la 138.040 lei cu TVA, echivalentul a putin peste 28.000 de euro. Municipalitatea a facut o economie de aproape 35.000 de lei, adica de 7.000 de euro.

Planul de calitate a anului trebuie sa ajunga la primarie in 180 de zile de la semnarea ordinului de incepere.

Ministerul Mediului atragea atentia, in 2020, ca zece orase din Romania au nevoie de planuri preventive de reducere a nivelului de poluare. Recomandarea venea chiar de la Uniunea Europeana, pentru ca orasele din Romania, printre care si Timisoara, sa evite procedura de infringement.

Despre poluarea din Timisoara se vorbeste cam in fiecare an. Potrivit unui clasament recent al Agentiei Europene de Mediu, aerul din Timisoara este mai poluat decat cel din Bucuresti sau Botosani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006287 (s)