News Flash:

Prima pictura murala din Timisoara care purifica aerul, „la fel de eficienta ca o padure de 100 mp”

27 Iulie 2021
444 Vizualizari | 0 Comentarii
pictura murala

Peretele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica, cu vedere spre Stadionul Știința, a fost viu colorat de artistul Alex Baciu. Nu doar că animă zona, dar purifică și aerul, fiind prima pictură murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer, susțin inițiatorii proiectului. 

Marți, 27 iulie, a avut loc inaugurarea primei lucrări de artă murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer. Pictura de 100 de metri pătrați se află în spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, cu vedere spre Stadionul Știința. A fost realizată de artistul Alex Baciu pentru campania de responsabilitate socială „Natura unui MULȚUMESC!”, inițiată de un centru comercial din Timișoara cu ajutorul ZIDART – Street Art Festival.

Pictura contribuie la îmbunătățirea calității aerului, fiind la fel de eficientă ca „o pădure de 100 mp”. Desenul este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius.

„Astfel, peretele devine un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 100 mp. Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. Desenul creat de artistul Alex Baciu este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius – și lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun”, transmit inițiatorii proiectului.

Campania „Natura unui MULȚUMESC” a fost implementată din noiembrie 2020. Inițiativa are drept scop crearea infrastructurii pentru colectarea selectivă pe spațiile comune și educarea publicului pentru colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea plasticului și a risipei alimentare prin transformarea deșeurilor organice din food court în compost.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005259 (s)