News Flash:

Primaria Timisoara vrea finantare europeana pentru centrul de zi pentru persoane cu dizabilitati care ar urma sa fie ridicat in Freidorf

27 Iulie 2021
434 Vizualizari | 0 Comentarii
persoane cu handicap

Marti, 27 iulie, reprezentantii Primariei Timisoara transmit ca centrul pentru persoane cu dizabilitati care ar urma sa fie ridicat in Freidorf este a aproape de a primi finantare europeana prin POR 2014-2020. Proiectul a fost depus pe 9 iulie, iar dupa doua saptamani si jumatate, chiar marti, reprezentantii ADR Vest vor vizita locul unde centrul va fi construit pentru o prima evaluare. Valoarea proiectului este de aproximativ 3,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata acestuia este de doi ani, din care unul pentru executia lucrarilor.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati va fi construit pe str. Pavlov nr.19, pe un teren cu o suprafata de 1.124 mp aflat in proprietatea Municipiului Timisoara. Constructiile existente la acea adresa ar urma sa fie demolate, iar cele noi vor ocupa 445,12 mp, fiind prevazuta o cladire pe un nivel suprateran cu toate echipamentele si dotarile necesare. Vor mai fi facute o cale de acces auto, o cale de acces pietonal, parcaje si diverse alte amenajari ale terenului.

„Beneficiarii serviciilor oferite de viitorul Centru vor fi minim 41 de persoane adulte aflate in risc de saracie si excluziune sociala si care se confrunta cu dizabilitati si/sau cu boli cronice care le ingreuneaza activitatile zilnice si care au domiciliul/locuiesc in zona delimitata prin Strategia de Dezvoltare Locala Freidorf a Grupului de Actiune Locala Freidorf”, explica reprezentantii primariei.

Conform acestora, proiectul depus in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara, este o investitie pentru dezvoltarea functiilor sociale. Realizarea obiectivului ar contribui la cresterea sentimentului de apartenenta la comunitate, la dezvoltarea de actiuni de informare la nivelul comunitatii in ceea ce priveste serviciile oferite si beneficiile acestora pentru persoanele adulte cu dizabilitati/boli cronice marginalizate si familiile acestora, la asigurarea pe timpul zilei a unor activitati de ingrijire, servicii medicale primare, educatie, recreere -socializare, abilitare, reabilitare, consiliere si la dezvoltarea deprinderilor de viata independenta pentru persoane cu dizabilitati/boli cronice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006550 (s)