News Flash:

Câștig de cauză în instanță

Municipalitatea timișoreană a câștigat procesul intentat de reprezentanții terasei Boss

26 Mai 2023
233 Vizualizari | 0 Comentarii


Proprietarul inițial al terasei de pe malul Begăi, care a contestat decizia de demolare emisă de Primăria Timișoara, a pierdut procesul în instanță. Sentința nu este definitivă și, foarte probabil, reprezintă doar începutul unui lung șir de evenimente care ar putea dura ani de zile.

În primă instanță, Primăria Timișoara a câștigat procesul împotriva reprezentanților terasei Boss, care au primit o decizie de demolare din cauza ocupării ilegale a domeniului public. M Box Security Serv SRL și Adria SRL au solicitat suspendarea dispoziției emise de primarul Dominic Fritz pe data de 19 mai. După șase zile, Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților. Prin urmare, Primăria Timișoara a obținut o victorie în primă instanță.

„Am primit un semnal excelent că lupta noastră pentru a recupera patrimoniul orașului nu e de prisos. Este și un semnal excelent pentru cei care au muncit ani de zile să poată deschide o afacere în vreme ce șmecherii au găsit mereu alte căi neconcurențiale. Sunt conștient că urmează o luptă lungă, că acesta e doar începutul, dar vreau să-i asigur pe timișoreni că vom merge până la capăt”, a declarat primarul Fritz.

În anul 2022, Primăria Timișoara a inițiat o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și în zona Stadion. Această analiză a relevat că peste 55.000 de metri pătrați de teren, care sunt proprietatea municipiului Timișoara, sunt ocupate ilegal de mulți ani. Prin urmare, prin dispozițiile emise, firmele care ocupă aceste terenuri sunt obligate să demoleze construcțiile ridicate ilegal. În cazul în care refuză să facă acest lucru, primăria va efectua demolările și va impune costurile aferente asupra acestora. Decizia Tribunalului Timiș poate fi contestată prin recurs de către cei implicați din partea terasei Boss. Este foarte probabil că vor urma și alte procese în viitorul apropiat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010331 (s)