News Flash:

Le va fi cald și bine

Colterm promite timișorenilor că nu vor avea probleme cu încălzirea în această iarnă

6 Decembrie 2023
140 Vizualizari | 0 Comentarii

Colterm ține să-i reasigure pe locuitorii Timișoarei conectați la sistemul centralizat de încălzire că nu vor întâmpina dificultăți cu încălzirea în această iarnă.

Regia de termoficare a făcut publice informații cu privire la cantitatea de cărbune și gaze naturale disponibile pentru sezonul rece.

„Temperaturile tot mai scăzute din ultimele saptămâni au însemnat creșterea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă și, implicit, un consum mai mare de combustibil. Cu toate acestea, reușim să menținem un stoc constant atât la cărbune cât și la gaze naturale”, a declarat Colterm.

Ca atare, conform informațiilor furnizate de regie, depozitele dispun de peste 90.000 de tone de cărbune și 121.700 MWh de gaze naturale. În luna noiembrie, la Centrala Termică Sud s-au efectuat revizii la instalația de preparare a șlamului dens și la instalațiile din gospodăria de cărbune.

„De asemenea, a fost necesară și intervenția la unul din cazanele de abur. A fost reparată izolația termică la cazanul nr. 3, ceea ce ne permite să funcționăm cu toate ”motoarele turate”. Aceasta în condițiile în care la începutul lunii trecute, în 06 noiembrie, am pornit cazanul de abur nr. 1, iar trei zile mai târziu am pornit și turbina (cu o putere medie de 5,5 MW). Pornirea cazanului nr. 3, în cursul ultimei săptămâni din noiembrie, a însemnat îmbunătățirea puterii turbinei, care practic și-a dublat performanța: a crescut de la media amintită, de 5,5 MW, la 11,8 MW”, a mai spus regia.

În luna noiembrie, s-au utilizat peste 19.600 de tone de cărbune pentru a asigura furnizarea agentului termic și a apei calde.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006501 (s)