News Flash:

Declarație privind atacul Hamas asupra Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Am fost loviţi sâmbătă de un atac de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”

11 Octombrie 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat cu președintele american Joe Biden printr-un apel telefonic și a afirmat că atacul lansat de Hamas asupra Israelului a fost de o violență nemaiîntâlnită de la Holocaust, conform AFP.

„Am fost loviţi sâmbătă de un atac de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un videoclip difuzat de biroul său.

„Sute de masacre, familii nimicite în paturile lor, în casele lor, femei violate cu brutalitate şi ucise, peste o sută de răpiri, au luat zeci de copii, i-au legat, ars şi executat, au decapitat soldaţi”, a precizat el vorbind la telefon cu liderul de la Casa Albă.

Numărul persoanelor decedate în Israel din cauza atacului a ajuns la cel puțin 1.200, a informat miercuri dimineață purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Jonathan Conricus. El a calificat acest bilanț drept "uluitor și de neimaginat".

„Majoritatea covârşitoare a victimelor sunt civili”, a mai spus Conricus. El a menționat că peste 2.700 de persoane din Israel au fost rănite. „Din păcate, ceva îmi spune că aceste date nu sunt cele finale”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Conform Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, până marți noaptea, cel puțin 900 de persoane au decedat ca urmare a atacurilor aeriene israeliene, iar alte 4.500 de persoane au fost rănite.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat Statele Unite pentru mutarea unui portavion din Mediterana mai aproape de Israel, acuzând Washingtonul că astfel încearcă să provoace "masacre grave" în Fâșia Gaza.

„Ce va face portavionul Statelor Unite în apropiere de Israel, de ce vine? Ce vor face bărcile şi avioanele din jurul lui? Ele vor lovi Gaza şi împrejurimile şi vor lua măsuri pentru comiterea de masacre grave acolo”, a declarat şeful statului turc într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, la Ankara.

Înainte de asta, Erdogan declarase că Turcia este dispusă să medieze între forțele israeliene și palestinieni pentru a ajunge la o stare de calm. Turcia, care a sprijinit anterior cauza palestiniană și a găzduit membri ai Hamas, încearcă în prezent să îmbunătățească relațiile cu Israelul după ani de tensiuni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005149 (s)