News Flash:

Timișoara va găzdui prima etapă a campionatului european de padel din 2023

Peste 60 de sportivi din 12 țări vor participa la Romanian Challenge, singura etapă a circuitului CEPT

20 Aprilie 2023
291 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 60 de sportivi din 12 țări vor participa la Romanian Challenge, singura etapă a circuitului CEPT organizată în România. O altă atracție a competiției este faptul că Dante Luchetti, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori și traineri din lume, vicecampion mondial, va organiza antrenamente speciale pentru participanți înainte de competiție.

Timișoara va găzdui prima etapă a campionatului european de padel din acest an, fiind, totodată, Capitala Europeană a Culturii. 65 de sportivi, bărbați și femei, din 12 țări, vor lua parte la competiție, care face parte din Central European Padel Tour (CEPT), circuitul profesionist de padel din Europa. Competiția va avea loc la Padel Center, în Dumbrăvița, pe cinci terenuri (trei acoperite și două în aer liber) furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul circuit profesionist de padel din Europa și are loc pe parcursul unui an, cu etape lunare în toate țările. România a devenit gazda etapei naționale pentru prima dată în istoria competiției. Romanian Challenge va avea loc de vineri, 21 aprilie, până duminică, 23 aprilie.

Padelul este un sport de rachetă asemănător cu tenisul și squash-ul, jucat la dublu pe terenuri înconjurate de pereți de sticlă. Este unul dintre cele mai rapide sporturi în creștere la nivel global, cu peste 25 de milioane de jucători în peste 90 de țări. Sportul a atras atenția unor mari sportivi precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas și Lionel Messi.

Padelul a fost inventat în Mexic în 1969 și este cel mai popular sport de rachetă din Spania. Padelul a fost inclus în programul Jocurilor Europene organizate de EOC – Comitetele Olimpice Europene, care vor avea loc în Polonia în 2023.

„Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanți. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbaliști sau tenismeni că joacă și padel sau că dețin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câștigă acest sport în România. Țară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezența padelului în țara noastră. Este o bucurie și o recunoaștere în plus a calității și performanțelor sportivilor noștri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a transmis Lucian Perescu, reprezentantul Padel Center.

Dante Luchetti este prezent la Dumbrăvița și este disponibil pentru sesiuni intense de padel cu cei interesați. El a antrenat deja jucători care vor participa la competiția de acest weekend, dar a oferit instruire și altor persoane interesate de acest sport.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006296 (s)