News Flash:

Gimnastică feminină din România dă semne de revenire

Constănțeanca Alexia Vănoagă a câștigat medalia de argint la bârnă, la Campionatul Mondial de juniori din Antalya

4 Aprilie 2023
359 Vizualizari | 0 Comentarii


Echipa de gimnastică feminină din România pare să revină la nivelul de succes de acum mulți ani. După ce Sabrina Voinea, fiica vicecampioanei olimpice Camelia Voinea, a avut o prestație strălucitoare la Cupa Mondială de la Doha, acum o altă gimnastă din Constanța face senzație la competițiile internaționale. Este vorba despre Alexia Vănoagă, care a câștigat medalia de argint la bârnă la Campionatul Mondial de juniori din Antalya.

Alexia Vănoagă, o adolescentă de 14 ani, a debutat la un campionat mondial și a devenit vicecampioană mondială. În finala de la bârnă, ea a intrat în concurs cu a patra notă și a obținut pentru exercițiul prezentat 12.8333, același punctaj ca și în calificări. Această performanță a fost realizată sub îndrumarea antrenoarei Carmen Traicu, tot din Constanța, iar Alexia face parte din programul "Țară, țară, vrem campioane", finanțat de OMV Petrom și coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu.

Echipa României de gimnastică se întoarce acasă de la Campionatul Mondial de juniori din Antalya cu o medalie de argint la bârnă, o realizare importantă pentru această competiție majoră. Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, este mulțumită de performanța lui Alexia și de faptul că echipa și-a depășit obiectivul stabilit.

„Este un obiectiv depășit de delegația României la această competiție a campionatelor mondiale de juniori, ceea ce demonstrează că gimnastele, antrenorii și comisia de selecție au fost o echipă. Obiectivul era un loc

4-6, iar Alexia a fost minunată. Pentru juniori anul competițional nu s-a încheiat. În iulie urmează FOTE, competiție pentru care sunt convinsă că se vor pregăti cu aceeași seriozitate” , a transmis Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.

România a fost reprezentată la Campionatul Mondial de Juniori de la Antalya de patru gimnaste debutante: Alexia Vănoagă, Crina Tudor, Anamaria Mihăescu și Alexandra Florea.

Alexia s-a clasat pe locul 17 la individual compus, iar colega ei, Crina Tudor, a terminat competiția pe locul 21.

Echipa noastră de junioare a ocupat locul 8 în proba pe echipe, cu un total de 97.964 puncte. Japonia a câștigat aurul mondial, SUA argintul, iar Italia bronzul. Performanța remarcabilă a Alexiei Vănoagă demonstrează că gimnastica românească încă mai are un cuvânt de spus în lumea sportului. Aceste tinere gimnaste trebuie să continue să crească și să se dezvolte, astfel încât să poată urca pe podium și în viitorul apropiat.

Gimnastele din România au demonstrat în trecut că sunt valoroase și că se pot bate cu orice națiune la orice competiție. Constanța, orașul din care provin Alexia și antrenoarea ei, Carmen Traicu, a fost mereu un centru important pentru gimnastica românească. Este posibil ca Alexia Vănoagă să facă pasul la seniori și să cucerească alte medalii importante în viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005073 (s)